Količnik za obračun prispevkov za s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Količnik za obračun prispevkov za s.p.

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Pozdravljeni!

Na vaši strani želim izračunati prispevke za zasebnika in se mi pojavi težava: noče mi sprintati, druga zadeva je pa količnik za preračun bruto/neto. Ves čas pošiljam na Durs obračun s količnikom 1,58982, v vašem obrazcu pa vidim količnik 1,57233 in celo 1,56740. Lepo prosim povejte mi, kdaj se je to spremenilo oz. kateri je sploh pravi. To me je zmedlo in sedaj ne vem ali prav delam.

Potem pa še ena zadeva, ki ni nič s tem povezana. Ko kliknem na vašo stran čakam približno 1 minuto, da se mi iz vaše osnovne rumene barve pokaže besedilo. A je to normalno, a se mogoče to še komu dogaja, ali pa je moj računalnik zmeden...To se mi dogaja približno 3 tedne.

Zahvaljujem se vam za odgovor, predvsem za količnik potrebujem zelo hiter odgovor.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Prosim pomagajte, da ne bom v zadregi. :oops:
Lepo vas pozdravljam.

Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Odgovorila bom le na tehnični del: programer nam je poslal obrazec v zelo okrnjeni obliki, zato smo ga morali (oblikovno) predelati. Pri tem je prišlo do nekakšne napake (ki pa je ne on ne mi ne najdemo) in posledično avtomatično tiskanje ne deluje.

Kljub temu pa se nam je zdelo, da je obrazec tudi v taki obliki boljši kot nič ... V skrajnem primeru lahko skopirate celoten obrazec (z izpolnjenimi polji) in ga natisnete v wordu ali podobnem programu.

Hvala za razumevanje.

LP, Nina
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Hvala za ljubeznivost, da ste mi odgovorili, vendar pri količniku ne najdem nič konkretnega. Videla sem samo, da se spreminja, nič pa o tem kdaj se spremeni in kje je to sploh objavljeno.
Ves čas sem mislila, da je ta količnik konstanta.

Lepo se imejte.
Lepo vas pozdravljam.

MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Predvidevam, da ste imela v mislih enoosebno družbo (d.o.o.). V uradnem listu 26/07 je bila objavljena povprečna letna stopnja davka in prispevkov, ki se obračunavajo in plačujejo od plač v RS. Temu podatku morate vedno slediti, ker se zaradi njega koeficient korigira. Od meseca marca 2007 dalje je ta koeficient 1,567400.
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Hvala za odgovor. Spraševala sem za prispevke za zasebnika /s.p./, verjetno isto velja kot za plače.
Kaj pa tisti količnik za preračun v bruto pri rek obrazcih in pri obrutitivi osnove računa pri licenčninah ? A je to ta isti količnik za preračun?

Dobro se imejte.
Lepo vas pozdravljam.

Odgovori