Nesreča na službeni poti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
marusa
Novinec
Novinec

Nesreča na službeni poti

Odgovor Napisal/-a marusa »

Naš zaposleni je na službeni poti povozil srno in pri tem poškodoval svoj lastni osebni avto.
Ali mu je v zvezi s to nesrečo delodajalec dolžan povrniti stroške popravila škode? Sama bi rekla, da ne, ker naj bi bili ti stroški že vključeni v znesek kilometrine. Kaj menite?
mojvoj
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mojvoj »

pri nas v podjetju je urejeno tako, da če gre zaposleni na službeno pot s svojim vozilom in nima kasko zavarovanja, mu za čas trajanja službenega potovanja to uredi podjetje pri eni od zavarovalnic, tako, da ima ob morebitni nesreči povrnjeno škodo.
mojvoj
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mojvoj »

Aja sem pozabila napisati, da ti stroški niso vključeni v kilometrino in je pošteno, da mu podjetje povrne stroške, ampak le če mu ga ne povrne zavarovalnica, glede na avtomobilsko zavarovanje. Pa tudi ni odgovorno od podjetja, da ne poskrbi za ustrezno zavarovanje avtomobilov za službeno potovanje ne glede na lastništvo avtomobila, ker zaposleni ni primoran opravljati službeno potovanje z lastnim vozilom.
marusa
Novinec
Novinec

Nesreča na službeni poti

Odgovor Napisal/-a marusa »

Najprej hvala za posredovana mnenja.

Situacija je dejansko taka - zaposleni, ki je poškodoval avto ima sklenjeno kasko zavarovanje, podjetje pa posebnega zavarovanja za takšne primere nima (bilo pa bi pripravljeno zaposlenemu stroške popravila dejansko kriti).

Ali se takšno kritje stroškov lahko tretira kot povračilo stroškov službene poti oz. ali bi bilo to z davčnega vidika sprejemljivo?
Odgovori