dopust pri 4 urnem delovniku
Moderator: Mirko Zbačnik
dopust pri 4 urnem delovniku
Na delovnem mestu sem se poškodoval bil pol leta v staležu sedaj pa bom delal 4 mesece 4 urni delovni čas nato grem na 8 ur.4re je plačnik ZZZS 4 urer podjetje.Ker še imam 14 dni lanskega dopusta me v podjetju silijo na dopust.Zanima me ali lahko imam dopust če pa sem v bolniški.Če lahko imam dopust ali imam potem samo 4 ure dopusta?Razmišljam takole;dopust je strošek delodajalca in če imam dopust je to 8 ur.V mojem primeru dobi delodajalec plačane 4 ure ,ki jih plača ZZZS in tako če imam dopust zasluži na meni 4 ure.Stalež zaradi dopusta ni prekinjen zato mislim,če bi imel dopust bi ga dnevno koristil 4 ure in ne 8 ur.Ali si pravilno razlagam?Prosim za odgovor
4-urni delovnik
Če se oseba zaposli za 4 ure in se ji plačujejo prispevki za 4 ure, na kakšen način oz. kako uredi, da bi ji tekla polna delovna doba ne polovična.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Lanski dopust morate koristiti do 30. 06., zato ne vidim ovir, da ga ne bi.
ker se dopust obračunava po dnevih, boste tako tudi koristili - torej 14. dni, obračunali ga boste po 4 ure dnevno, razliko pa enako, kot da bi delal, krije ZZZS.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko