Različna višina regresa za letni dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Različna višina regresa za letni dopust

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Pozdravljeni.

Mene pa zanima, ali je kje navedeno, da lahko regres za letni dopust delodajalec izplačuje od delavca do delavca v različnih višinah za določeno leto. Vsepovsod piše, koliko je minimum in o višini, ki se veže na letni dopust. Kaj pa je z različnimi osnovami?

Vnaprej se zahvaljujem za Vaše odgovore.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Morda pa se podjetje v svojih internih aktih izjasni o tem. Minimalni pogoji so znani, vse ostalo je lahko politika podjetja?
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Jaz niti nisem zasledila, da bi vsi zaposleni morali dobiti enak znesek regresa. Zakonsko je, kolikor je meni znano, določen le minimalni znesek regresa, katerega delodajalec mora izplačati.

Lp
marea
pepi5
Računovodja
Računovodja

Hvala za hitre odgovore. Saj to je, minimum in maximum sta določena in to je to. Ravno zato pa so vse to z minimumi in maximumi zakomplicirali in diskriminirali določene zaposlene - včasih je bilo to bolj enostavno: bil je določen regres bruto (1 znesek) in si točno vedel koliko boš dobil in to je bilo to. Danes pa je vse preveč zakomplicirano.

Še 1x hvala.
cvetka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a cvetka »

Poglejte odstavek Obdavčitev izplačila regresa v letu 2007 - bruto regres je za vse zaposlene enak, neto pa se razlikuje zaradi različne stopnje dohodnine, če prav razumem.

http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=1595

lep pozdrav
pepi5
Računovodja
Računovodja

Hvala Cvetka, tudi to sem že prebrala. Vendar nikjer ni napisano, da morajo vsi zaposleni dobiti enak bruto znesek oziroma da lahko med vsemi zaposlenimi dobijo nekateri en bruto znesek in drugi spet drug bruto znesek regresa.
Kaj namreč nekateri trdijo - da lahko delodajalec izplača različne bruto zneske regresa na zaposlene.
pepi5
Računovodja
Računovodja

Še 1x sem šla brat - imate prav. HVALA
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Jaz pa razumem, da je v tem članku za ta konkreten primer, katerega je avtorica prikazala, navedeno,da prejmejo vsi zaposleni enak znesek regresa.

Lp
marea
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

hm......jaz pa menim, da lahko delodajalec poljubno določi višino regresa za različne zaposlene......

To je samo moje mnenje, ker res nisem nikoli razmišljal v tej smeri.

Lep dan še naprej
PRimož
Priročni
Nov član
Nov član

Re: Različna višina regresa za letni dopust

Odgovor Napisal/-a Priročni »

Pozdravljeni,

glede regresa, je torej lahko različen od delavca do delavca ali mora biti enak za vse?

primer imamo ko je en zaposlen na bolniški že 2 leti in je dobil minimalni znesek regresa že izplačani. Ostali so dobili do uredbe. Pa me sedaj zanima ali bi on tudi moral dobiti do uredbe ? Glede zakonodaje mislim...
Odgovori