Različna višina regresa za letni dopust
Moderator: Mirko Zbačnik
Različna višina regresa za letni dopust
Pozdravljeni.
Mene pa zanima, ali je kje navedeno, da lahko regres za letni dopust delodajalec izplačuje od delavca do delavca v različnih višinah za določeno leto. Vsepovsod piše, koliko je minimum in o višini, ki se veže na letni dopust. Kaj pa je z različnimi osnovami?
Vnaprej se zahvaljujem za Vaše odgovore.
Mene pa zanima, ali je kje navedeno, da lahko regres za letni dopust delodajalec izplačuje od delavca do delavca v različnih višinah za določeno leto. Vsepovsod piše, koliko je minimum in o višini, ki se veže na letni dopust. Kaj pa je z različnimi osnovami?
Vnaprej se zahvaljujem za Vaše odgovore.
Hvala za hitre odgovore. Saj to je, minimum in maximum sta določena in to je to. Ravno zato pa so vse to z minimumi in maximumi zakomplicirali in diskriminirali določene zaposlene - včasih je bilo to bolj enostavno: bil je določen regres bruto (1 znesek) in si točno vedel koliko boš dobil in to je bilo to. Danes pa je vse preveč zakomplicirano.
Še 1x hvala.
Še 1x hvala.
Poglejte odstavek Obdavčitev izplačila regresa v letu 2007 - bruto regres je za vse zaposlene enak, neto pa se razlikuje zaradi različne stopnje dohodnine, če prav razumem.
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=1595
lep pozdrav
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=1595
lep pozdrav
Hvala Cvetka, tudi to sem že prebrala. Vendar nikjer ni napisano, da morajo vsi zaposleni dobiti enak bruto znesek oziroma da lahko med vsemi zaposlenimi dobijo nekateri en bruto znesek in drugi spet drug bruto znesek regresa.
Kaj namreč nekateri trdijo - da lahko delodajalec izplača različne bruto zneske regresa na zaposlene.
Kaj namreč nekateri trdijo - da lahko delodajalec izplača različne bruto zneske regresa na zaposlene.
Re: Različna višina regresa za letni dopust
Pozdravljeni,
glede regresa, je torej lahko različen od delavca do delavca ali mora biti enak za vse?
primer imamo ko je en zaposlen na bolniški že 2 leti in je dobil minimalni znesek regresa že izplačani. Ostali so dobili do uredbe. Pa me sedaj zanima ali bi on tudi moral dobiti do uredbe ? Glede zakonodaje mislim...
glede regresa, je torej lahko različen od delavca do delavca ali mora biti enak za vse?
primer imamo ko je en zaposlen na bolniški že 2 leti in je dobil minimalni znesek regresa že izplačani. Ostali so dobili do uredbe. Pa me sedaj zanima ali bi on tudi moral dobiti do uredbe ? Glede zakonodaje mislim...