Ker se je pri moji punci v službi pojavil določen problem v zvezi letnega dopusta in regresa sem se odločil, da tukaj prosim za pomoč. Predhodno sem prebral forum in tu videl marsikaj o dopustu in regresu (res je super, da ta forum obstaja in nekateri zares obvladate sceno). No naj nadaljujem - ker je šef moje punce precej neprijazen pa bi vseeno prosil za natančen odgovor – takšen da mu ga lahko tud prepišem na A4 in se mu ga pismeno odnese kot zahtevek naj zadeve uredi. No sedaj pa vprašanje: moja punca se je po enem let brezposelnosti dne 01.03.2006 zaposlila z pogodbo za določen čas za dobo 6 mesecev, torej do 31.8.2006, nato pa je pogodbo avtomatsko podaljšal še za šest mesecev in sedaj zopet od 1.3.2007 do 31.8.2007. V pogodbah je navedena višina plače (minimalna) in dnevi dopusta. Vse tri pogodbe so bile za določen čas.
Glede dopusta pa je tako, da je punca že v juliju leta 2006 (ko je bila zaposlena 5 mescev) prosila šefa za dopust. Po nekem razburjanju in negodovanju je nato pristal in odobril, da je šla v juliju za 4 dni na dopust. Regresa punca v lanskem letu sploh ni dobila. Na dopust pa, razen navedenih štirih dni, sploh ni šla. V letošnjem letu pa je v januarju vzela 1 dan dopusta in nato v maju 2 dni dopusta. Regres za letošnje leto 2007 še ni prejela.
Sedaj vas pa prosiva da nam pomagate in poveste koliko dopusta ima še iz lanskega leta in koliko regresa bi mogla dobiti za lansko leto in koliko dopusta je imela v lanskem letu glede na to, da je vzela nek določen t.i. sorazmerni del dopusta. Prav tako naju zanima koliko letnega dopusta ima letos in koliko regresa mora prejeti. Punca pa je drugače zaposlena v S.P. – frizerski salon.
Verjamem da ste že naveličani podobnih vprašanj a vseeno prosiva za kakršnokoli pojasnilo, saj namerava punca šefu v kratkem predočiti dejstva in zahtevati kar ji pripada, zato morajo biti vaši odgovori 100%, midva sva do sedaj 70% Hvala lepa.
pa lep dan