Kot mi je poznano, je zakonski rok za vrnitev (zavrnitev) računa 8 koledarskih dni. Mislim, da to ureja Zakon o obligacijskih razmerjih. Poskusila sem najti, s katerim členom tega takona je to določeno, ampak, ker je tako obsežen, mi ga ni uspelo najti.
Ali ima mogoče kdo kaj več informacij v zvezi s tem.
Se lepo zahvaljujem!
zakonski rok za zavrnitev računa
Moderator: Mirko Zbačnik
Sodišče ne gleda tako striktno na te roke (8 dni), pač pa gleda na to, zakaj je bil račun zavrnjen. Če je npr. bil zavrnjen pri neki storitvi, ker so pač najdene napake, mora biti v zavrnitvi napisano, kdaj se morajo te napake odpraviti itd., itd. oz. moraš potem še posebej poslat to izdajatelju računa., Imeli smo primer, ko je nekdo zavrnil račun po dveh mesecih, pa je sodišče zavrnitev računa vzelo na znanje kot pravilnega, vendar pa ker je bila zavrnitev napisana iz razloga, da se zavlačuje in je sodnik to ugotovil, da sama zavrnitev računa še ni razlog, da se nekaj ne plača, temveč, da je potrebno izvajalcu dati možnost, da napako odpravi, je odločil v prid izvajalca. V samem Obligacijskem zakoniku ne boste našli 8. dnevnega roka nikjer.