zavrnitev dobavnice

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
maya1
Novinec
Novinec

zavrnitev dobavnice

Odgovor Napisal/-a maya1 »

ali lahko zavrnemo dobarvnico dobavitelju, ki vztraja na dobavnici ki ima samo sledece podatke: polegf naših podatkov še sitro artikla, količino in težo (ki jo mi sploh ne potrebujemo). Nikakor pa ne pristaja na to da bi na dobavnico napisal ceno, kaj šele popust, ki je dogovorjen. Ker nam to predstavlja velik problem, vas prosim za pomoč: katero zakonsko določilo predpisuje "nujne" podatke na dobavnici?! :roll:
maya1
epson
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a epson »

Dobavnica se ponavadi da kupcu ob dobavi blaga, s tem da jo podpiše, da je blago prejel. V primeru nepopolne izpolnitve (brez cene in popustov), pa je vaša odločitev ali boste prejem potrdili ali pa zavrnili s tem pa tudi fizični prejem blaga. Najbolje je poprejšen dogovor z dobaviteljem.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Po mojem je dobavnica samo dokaz o fizičnem prevzemu blaga in ste jo dolžni podpisati, če ste blago prevzeli. Finance (cena, popust) so stvar pogodbe (morda naročilnice) in lahko zavvrnete račun, če ni v skladu z dogovorjenimi pogoji.
maya1
Novinec
Novinec

Se strinjam, problem je v tem ker se nikakr ne uspemo dogovorit, da bi nam pisali na dobavnico vsaj ceno. So namreč proizvajalci in napisejo na dobavnico vse mozne specifikacije in tehnične podatke o artiklu- cene pa ne -ker imajo pač tak program?!?!?! :cry:
Zato me zanima, kje bi si lahko prebrala o zakonskih določbah -kaj mora vsebovati dobavnica (da jih bom mogoce s tem prepricala)!! :roll:
maya1
maya1
Novinec
Novinec

Je res da dobavnica potuje z robo in da s podpisom pritrdimo da smo blago prejeli... je pa res da mi tudi na osnovi dobavnice naredimo prevzem na nase skladisce(včasih tudi že prej prodamo preden dobimo od dobavitelja račun?!). In tako nastanejo problemi!!!
maya1
jurek
Računovodja
Računovodja

Re: zavrnitev dobavnice

Odgovor Napisal/-a jurek »

Tako, kot so že ostali povedali.
Dobavnica je samo potrdilo o prejemu blaga. Načeloma skladiščnik, ki dobavnico izda,
nima kaj opraviti s cenami, prav tako ne prevoznik, ki robo sprejme.
Ponekod ima skladiščnik celo onemogočen vpogled v cene. (kao nekakšne poslovne skrivnosti,...)
Odgovori