porodniška,delo,porodniška - koliko dopusta?
Moderator: Mirko Zbačnik
porodniška,delo,porodniška - koliko dopusta?
28.5. sem prišla s porodniške in sedaj sem zopet noseča in predvidoma mi nova porodniška nastopi 7.11.2007. Koliko dopusta za leto 2007 mi pripada in posledično koliko regresa?
regres vam pripada v celoti. dopust tud v celoti. lanski pa zmanjšan za 2 tedna
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Lanski je manjši, ker ZDR pravi, če ga ne izkoristiš vsaj dva tedna v lanskem letu ti zapadeta in se v novo leto lahko prenese dopust zmanjšan za dva tedna. Bolniška kot taka ne vpliva na pravico do dopusta, samo nekoriščenje je krivo za zmanjšanje. Upam, da sem bil dovolj jasen.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
ne, v bistvu sem koristila dopust 2006 pred nastopom porodniške in enako bi naredila tudi letos, zato me zanima koliko mi ga letos sploh pripada. Bolniške sploh nisem imela.
Torej, če prav razumem:
- glede na to da sem dopust za 2006 izkoristila cel v 2006 mi je tudi pripadal cel (in ne zmanjšan za dva tedna) - to je torej v redu, nisem v nobenem prekršku
- za 2007 mi enako pripada cel dopust (čeprav dejansko delam manj kot pol leta zaradi prve porodniške)? - to mi ni lih logično ampak...
Malo računam kdaj moramo zaposliti nadomestnega delavca....
Torej, če prav razumem:
- glede na to da sem dopust za 2006 izkoristila cel v 2006 mi je tudi pripadal cel (in ne zmanjšan za dva tedna) - to je torej v redu, nisem v nobenem prekršku
- za 2007 mi enako pripada cel dopust (čeprav dejansko delam manj kot pol leta zaradi prve porodniške)? - to mi ni lih logično ampak...
Malo računam kdaj moramo zaposliti nadomestnega delavca....
Prav razumete obe leti ste upravičeni do celega dopusta. Razlog je, da ste cel let zaposleni - v delovnem razmerju in ni pomembo če ste na bolniški. Vsekakor pa se splača prej na dopust.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net