V lanskem letu smo s.p.-ji na DURS ob izplačilu plač prilagali poleg plačilne liste tudi obrazec 1-Z, pri izplačilu regresa za LD pa obrazec 3. Ker letos obrazca 1-Z ni več potrebno prilagati me zanima, če je obrazec 3 ob izplačilu regresa še obvezen ali ne.
Če regres izplačamo 22.6. ali uporabimo za izračun dohodnine plačo za april, izplačano v maju?
Če ima delavec osnovo za dohodnino pri plači manjšo od 566,67 EUR, izračunamo dohodnino kar po stopnji 16%?
Če je osnova za dohodnino pri plači 0 (več otrok), potem pri regresu za LD dohodnine sploh ne obračunamo?
Kar nekaj vprašanj se mi je porodilo. Upam, da mi lahko kdo čimprej posreduje odgovore.
Lep, sončen dan še naprej.
Regres za ld
Moderator: Mirko Zbačnik
Mislim, da je še vedno aktualen Obrazec 3, preverite na AJPESu.
Zadnjo plačo, kar je plača za maj izplačana danes
Na to temo je bilo kar nekaj debate in ni enotnega mnenja. Po moje mu lahko kar obračunate 16%. To je le akontacija in bo poračun vse uredil, pa še to bo majhen znesek.
Podobno kot predhodno vprašanje, se odločite za eno varianto, kar ne bo vplivalo preveč na končni poračun.
Zadnjo plačo, kar je plača za maj izplačana danes
Na to temo je bilo kar nekaj debate in ni enotnega mnenja. Po moje mu lahko kar obračunate 16%. To je le akontacija in bo poračun vse uredil, pa še to bo majhen znesek.
Podobno kot predhodno vprašanje, se odločite za eno varianto, kar ne bo vplivalo preveč na končni poračun.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net