Lep pozdrav.
Zamina me, ali so vsa izplačila iz strani delodajalca pravilna!
Trenutno stanje je sledeče:
Zaposlen sem v podjetju (d.o.o) v Mariboru. Imam pogodbo za določen čas (1 leto), ki se mi izteče konec oktobra 2007. Po izobrazbi sem dipl. ing rač. in inf.
Od ponedeljka do četrtka sem na posoji v enem podjetju v Ljubljani, ob petkih pa delam v Mariboru. Ob ponedeljkih in sredah ostajam v Ljubljani pri svoji punci. To pomeni, da imam na teden 2x službeno pot v Ljubljano, za kar dobim 2x po 75€. Na teden dobim 4 dnevnice v višini 5,26€, saj delam vsak dan 8 ur. Tukaj me zanima (glede na to da ostajam v Ljubljani 2x na teden), ali sem upravičen do prejema dnevnic za 24-urno bivanje v Ljubljani. To pomeni da bi moral na teden dobit 2 dnevnici v višini 5,26€ in dve dnevnici v višini 15,02€?
Na plačilni listi sem opazil, da za dneve, ko delam v Ljubljani ne dobim plačane malice, saj bi naj bila ta malica všteta v dnevnice (se pravi v tistih 5,26€)! Ali je to pravilno?
Za prevoz v Ljubljano in nazaj ne dobivam povrnjenih stroškov za cestnino. Zanima me kako je s tem, saj mi potne stroške obračunajo na podlagi ABC izpisa, na katerem so izpisani tudi zneski cestnin.
Imam še eno vprašanje glede delavnika. V pogodbi imam napisano da imam fiksen delavnik 40 ur na teden, se pravi 8 ur na dan. Kaj točno ti pomeni za tiste dni ko delam v Ljubljani? Je v teh 8-ih urah všteta službena pot? Z drugimi besedami ... Če gre nekdo na službeno pot v Ljubljano in ima 8 urni delavnik, pomeni to da gre ob 8.00 iz Maribora in se vanj vrne točno ob 16.00, v nasprotnem primeru pa se morajo plačati nadure?
Ko sem diplomiral, sva z direktorjem podpisala aneks k pogodbi o višji bruto plači. Na plačilni listi, ki sem jo dobil, pa ni napisan ta znesek bruto plače, ampak nekoliko nižji (cca. 80€ manjša)! Je to ok?
Hvala
Nejasnosti pri izplačilu stroškov na službeni poti
Moderator: Mirko Zbačnik
Glede dnevnic imate prav, pa še ceneje je za delodajalca.
Če dobite dnevnico, ne dobite povrnjenih stroškov za malico.
Če dobite povrnjene potne stroške, vam morajo izplačati tudi cestnine.
Glede delovnega časa se šteje čas na deovnem mestu, kar pomeni da štartate ob 8h in se vrnete na delovno mesto ob 16h. Čas od službe do doma pa ni delovni čas.
Če je izplačani znesek nižji od pogodbenega, vprašajte zakaj razlika.
Če dobite dnevnico, ne dobite povrnjenih stroškov za malico.
Če dobite povrnjene potne stroške, vam morajo izplačati tudi cestnine.
Glede delovnega časa se šteje čas na deovnem mestu, kar pomeni da štartate ob 8h in se vrnete na delovno mesto ob 16h. Čas od službe do doma pa ni delovni čas.
Če je izplačani znesek nižji od pogodbenega, vprašajte zakaj razlika.