IZDELAVA LASTNEGA OS
Moderator: Mirko Zbačnik
-
IHS17042002
- Nov član

- Kraj: Slovenia
IZDELAVA LASTNEGA OS
ALI JE KAJ NOVEGA PRI LASTNI IZDELAVI OS. OBRAČUNAMO, NAREDIMO INTERNO LISTINO/RAČUN Z OBRAČUNANIM DDV, KI GA HKRATI OBRAČUNAMO IN ODŠTEJEMO IN GRE V DAVČNE KNJIGE. JE TAKO?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Imela sem primer, ko smo v lastni režiji postavili manjši montažni objekt. Vse prejete račune je komisija za OS priložila k prevzemnemu listu, DDV sem odbila. Nisem pa naredila internega obračuna DDV, o tem nisem niti razmišljala. Interni revizorji niso imeli pripomb.
Če nepremičnino odtujiš v dveh letih od pridobitve, moraš obračunati DDV, sicer ne. Po tej logiki, bi v dveh letih dvakrat obračunal DDV. Ampak, ker vemo, da je na davčnem področju več anomalij, je kaj takega možno.
lp
Če nepremičnino odtujiš v dveh letih od pridobitve, moraš obračunati DDV, sicer ne. Po tej logiki, bi v dveh letih dvakrat obračunal DDV. Ampak, ker vemo, da je na davčnem področju več anomalij, je kaj takega možno.
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Da, našel sem, str. 37 (IKS 7-8/2003), levo zgoraj, citiram: "Obveznost za davek na dodano vrednost (odslej DDV) ni, če bi pri takem blagu, če bi ga nabavili od drugega zavezanca za DDV, imeli pravico do odbitka celotnega DDV." Je to?
Tudi v primeru v IKS-u 10/2002 (Uporaba lastnih proizvodov) na strani 21 in 22, v ponazoritvah knjiženj ni ko9ntov DDV-ja.
Mirko
Tudi v primeru v IKS-u 10/2002 (Uporaba lastnih proizvodov) na strani 21 in 22, v ponazoritvah knjiženj ni ko9ntov DDV-ja.
Mirko
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: