Kadrovska štipendija

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
prana3stil
Nov član
Nov član
Kraj: Celje

Kadrovska štipendija

Odgovor Napisal/-a prana3stil »

Pozdravljeni!
Imeli smo razpis za kadrovsko štipendijo in izbrali študentko. Sedaj me zanima ali je sploh potrebno to kje prijaviti, da bomo študentki nakazovali kadrovsko štipendijo ali je pač dovolj tista pogodba med podjetjem in študentko?

Mimogrede - kakšen je max znesek do katerega podjetje ni obdavčeno za kadrovsko štipendijo?

Hvala in LP
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

do 15. januarja je bilo potrebno prijaviti na Zavod za zaposlovanje število kadrovskih štipendij, ki jih podjetje načrtuje v letu 2007/2008 - ali ste to naredili?

Za davčno priznane stroške mislim da ni dovolj samo pogodba med vami in štipendistko. Veza je tudi ta datum, ki sem vam ga omenjala.
prana3stil
Nov član
Nov član

pepi5 napisal/-a:do 15. januarja je bilo potrebno prijaviti na Zavod za zaposlovanje število kadrovskih štipendij, ki jih podjetje načrtuje v letu 2007/2008 - ali ste to naredili?

Za davčno priznane stroške mislim da ni dovolj samo pogodba med vami in štipendistko. Veza je tudi ta datum, ki sem vam ga omenjala.
Smo klicali na Zavod in je "prijazna" gospa povedala, da oni nimajo nič s tem če mi sami financiramo kadrovsko štipendijo. Omenjeni datum naj bi bil pomemben le v primeru, da bi želeli imeti delno povrnjena sredstva.
Celo komentirala je kaj to sploh kličemo če nimajo oni nič s tem (prijazna javna uprava res).

Davčna pa nima po domače rečeno pojma kaj in kako.
prana3stil
Nov član
Nov član

Kakšen pa je max neobdavčen znesek? - takšen ki ga nakaže podjetje na TRR študenta
racunalnik
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a racunalnik »

Do minimalne plače :)
prana3stil
Nov član
Nov član

racunalnik napisal/-a:Do minimalne plače :)
Prosil bi če mi nekdo napiše točen znesek koliko lahko največ nakažeš preko TRR študentu, da je za podjetje neobdavčen znesek?

Jaz sem naračunal 372 EUR.

LP
racunalnik
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a racunalnik »

521,83 € :)
prana3stil
Nov član
Nov član

racunalnik napisal/-a:521,83 € :)
521,83 je bruto ja.....ampak koliko podjetje nakaže študentu ni toliko. Ali pač?
Odgovori