Davčne olajšave za velike družine?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rado35
Nov član
Nov član

Davčne olajšave za velike družine?

Odgovor Napisal/-a rado35 »

Lepo pozdravljeni vse skupaj !

V kratkem se bo naša družina razširila za 2 člana, kar pomeni da nas bo skupaj 6 (4 otroci od 0 - 15 let starosti). ALi mi lahko kdo svetuje, kakšne davčne olajšave oz. subvencije, če sploh kakšne lahko uveljavljamo? Z ženo sva poročena. Kako je z gradnjo hiše, avtomobilom, dokladi, dodatki za velike družine itd ... če obstajajo kakšne druge stvari, ki bi jih veljalo izkoristiti.

Za vsak odgovor in nasvet sem hvaležen.

Rado
RETIM
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a RETIM »

Čestitke,

vsekakor vam pripada dodatek za velike družine; pa tudi otroški dodatek se vam bo glede na število družinskih članov povečal. Vse to uredite na centru za socialno delo. Priporočam vam, da se s socialno delavko pogovorite še o drugih možnostih in pravicah za vašo veliko družino. Ona vam bo zagotovo znala pravilno svetovati.

Pa srečno mamici in očku.

Lp
montedo1
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a montedo1 »

Čestitke.
Dobili ste že odgovor. Dodatno koristite pa lahko tudi možnost,
da starš, npr. mati ostane doma do 7 leta starosti najmlajšega
otroka in center plačuje samo vse pripspevke v višini minimalne plače.
Drugih prihodkov z zvezi z OD pa ni. Tudi to se uredi na centru
za socialno delo.

Obilo veselja in potrpljenja
Cvetje
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Čestitke tudi z moje strani. Malo popravljam predhodnika/co. Pri 4 ali več otrocih je lahko eden od staršev do 10 leta najmlajšega družinskega člana doma (mora pa se izpisati iz trga dela9, država pa plačuje vse prispevke. porodniško boste tudi lahko podaljšali (saj pričakujete dvojčka). Pazite pa, da se vam ne zgodi kot meni, ko sem imela 200€ preveč dobička, kar je povzročilo 1.200€ nižje otroške dodatke in višje plačilo vrtca.
Odgovori