Virus
Moderator: Mirko Zbačnik
Virus
Je mogoče še kdo od vas dobil e-mail od Računovodkinje? Meni ga je računalnik sam izbrisal, očitno imam pameten računalnik. Piše mi, da je sporočilo vsebovalo virus in je bilo zato izbrisano. Mail je vseboval prilogo.[?]
lp
lp
Zadnje čase si baje sama pošiljam cel kup virusov ... Čeprav jih pri vsej zaščiti, ki jo uporabljam, skorajda ne bi smela imeti
Če vas resno skrbi, vam svetujem, da pobrskate na glavni strani po desnem robu, kjer je povezava do treh brezplačnih on-line iskalcev virusov. Priporočam Pando, ki najde marsikaj, in vse tudi odstrani. Imajo tudi natančne opise virusov, ki vam bodo pojasnili, zakaj lahko okužen e-mail pride tudi z "vašega" naslova
LP, Nina
PS: Tudi če se postavite na glavo, tele "reklame" ne bom brisala - preveč virusov dobivam tudi z vaših (?) naslovov
Če vas resno skrbi, vam svetujem, da pobrskate na glavni strani po desnem robu, kjer je povezava do treh brezplačnih on-line iskalcev virusov. Priporočam Pando, ki najde marsikaj, in vse tudi odstrani. Imajo tudi natančne opise virusov, ki vam bodo pojasnili, zakaj lahko okužen e-mail pride tudi z "vašega" naslova
LP, Nina
PS: Tudi če se postavite na glavo, tele "reklame" ne bom brisala - preveč virusov dobivam tudi z vaših (?) naslovov
Vem, da ta forum ni ravno pravi naslov za debato o virusih. A vseeno...
Skrbi me ne, radovednost me daje, ker je bilo okuženemu mailu nekaj priloženo. Prava Pandorina skrinjica za mene.
Uporabljam Norton AV. Nikoli nič ne najde, dela dve uri in Sasserja mi ni uspel popraviti, sem ga morala sama. Zato razmišljam o zamenjavi. Hvala za nasvet o Pandi, grem študirat.
lp
Skrbi me ne, radovednost me daje, ker je bilo okuženemu mailu nekaj priloženo. Prava Pandorina skrinjica za mene.
Uporabljam Norton AV. Nikoli nič ne najde, dela dve uri in Sasserja mi ni uspel popraviti, sem ga morala sama. Zato razmišljam o zamenjavi. Hvala za nasvet o Pandi, grem študirat.
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Problem so mogoče črvi, katerih Norton ne zazna. Sem jih že fasal. Poiščite "antičrvni" program. Uspeh kljub temu ni zagotovljen, ker le (vsaj tistega gi sem ga sam uporabljal) ne zazna "prihoda" pač pa le že dobljene. Če sumite da je na vašem naslovu kakšna čudna pošta (Re.. Hi... itd, razna opozorila ...) , jo uzbrišete. Ker uporabljan čisto navaden email.si, to enostavno izbrišem.
Lep dan!
Mirko
Lep dan!
Mirko
Saj veste - priponk od neznanih pošiljateljev nikoli ne odpirajte, nikoli ne klikajte na linke, ki so v mejlih s čudnimi naslovi, če uporabljate Outlook express, nastavite prejem mejlov v tekstualni in ne html obliki ...
Norton je sicer res najbolj znan, vendar ne tudi najboljši ... Svetujem vam, da se pozanimate pri strokovnjakih ... kar se tiče on-line pregledovanja, je pa Panda definitivno najboljši
Lp, Nina
Norton je sicer res najbolj znan, vendar ne tudi najboljši ... Svetujem vam, da se pozanimate pri strokovnjakih ... kar se tiče on-line pregledovanja, je pa Panda definitivno najboljši
Lp, Nina
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Mirko. Brezplačno Pando dobiš na desni strani spodaj prve strani tega portala. Takoj ko klikneš na Panda ActiveScan, se ti odpre okno, kjer vidiš eno okence Free Online virus check. To je brezplačen program. Včeraj sem po tej debati sama sprobala ta programček. Res je, da je trajalo kar nekaj časa, da mi je program pregledal cel računalnik, ampak sem kar zadovoljna. Pri meni sicer ni našel ničesar (očitno imam dober drug antivirusni program8-)), ampak pri sodelavcu pa je našel kar nekaj zanimivih virusov, ki pa ga antivirusni program, ki ga uporabljava ni našel. Še dobro, da mi te viruse ni poslal, saj sva povezana na mreži:).
Upam, da boš uspešno našel link in izbrisal vse viruse in črve, ki plezajo v tvojem računalniku:oops:
Tashy
Upam, da boš uspešno našel link in izbrisal vse viruse in črve, ki plezajo v tvojem računalniku:oops:
Tashy
Kolikor sem včeraj preštudirala, je brezplačno le on-line.
Panda je našla en virus. Ni mi bilo najbolj jasno, kaj z njim storiti. Na ekranu je bilo obvestilo, da moram resetirati PC, če želim, da mi virus odstrani. Ko se je resetiral, mi je sporočil, da ne najde modula p2esocks-1014.dll. To mi pove vedno, ko ga prižgem. Dvakrat mi je računalnik tudi sporočil, da strežnik ni odgovoril in me vprašal, če naj čaka ali ne. Prosim za pomoč. Mislim, da kar nekaj programerjev klepeta z nami.
lp
Panda je našla en virus. Ni mi bilo najbolj jasno, kaj z njim storiti. Na ekranu je bilo obvestilo, da moram resetirati PC, če želim, da mi virus odstrani. Ko se je resetiral, mi je sporočil, da ne najde modula p2esocks-1014.dll. To mi pove vedno, ko ga prižgem. Dvakrat mi je računalnik tudi sporočil, da strežnik ni odgovoril in me vprašal, če naj čaka ali ne. Prosim za pomoč. Mislim, da kar nekaj programerjev klepeta z nami.
lp
direkten link: http://www.pandasoftware.com/activescan ... ncipal.htm
vpisati morate svoj e-naslov, na katerega potem prejemate obvestila o trenutnih novostih s področja virusov, obvešča vas tudi o pomembnih varnostnih posodobitvah Oken ... (se lahko odjavite)
Lahko kliknete celo na možnost "Detect unknown viruses (heuristic)", kar pomeni, da poišče programe, ki se obnašajo kot virusi, oni pa jih še nimajo na svojem seznamu ...
LP
vpisati morate svoj e-naslov, na katerega potem prejemate obvestila o trenutnih novostih s področja virusov, obvešča vas tudi o pomembnih varnostnih posodobitvah Oken ... (se lahko odjavite)
Lahko kliknete celo na možnost "Detect unknown viruses (heuristic)", kar pomeni, da poišče programe, ki se obnašajo kot virusi, oni pa jih še nimajo na svojem seznamu ...
LP