prekinitev pogodbe

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
larinus
Novinec
Novinec

prekinitev pogodbe

Odgovor Napisal/-a larinus »

Pred 6-timi leti sem sklenila pogodbo z xy s.p. o opravljanju rač.storitev. Sedaj, ko bi mi morali dati v knjiženje dokumentacijo za mesec junij, so mi preprosto sporočili, da pogodbo z mano prekinjajo. V pogodbi je opredeljen odpovedni rok, ki ne more biti krajši kot tri mesece. Kaj lahko storim? Ali jim moram preprosto predati dokumentacijo ali pa jim lahko še za tri mesece izstavljam račune? Hvala za odgovore in lep pozdrav!
mrsurk
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mrsurk »

Sicer je povsem odvisno od besedila pogodbe, kako ste se dogovorili v primeru odpovedi (predaja listin, dokončanje začetenag dela, izvedba dejanj, s katerimi bi se preprečila škoda ansprotni stranki), ampak ... pogodba se šteje za "odpovedano" po preteku 3-mesečnega roka. Šteje se torej, da je odpovednirok začel teči od dneva prejema obvestila, da ne želijo več sodelovati z njimi. Glede izstavitve računa pa takole: lahko jim ga sicer izstavite in najverjetneje bi po dolgi izvršbi uspeli priti tudi do poplačila. Ugovor nasprotne stranke bi bil, da delo pač ni opravljeno. Odločitev je vaša, je pa dejstvo, da vam je zaradi njihove nepravilne odpovedi nastala poslovna škoda, ki jo tudi lahko uveljvaljate.
Odgovori