Račun za prevoz - kako DDV?
Moderator: Mirko Zbačnik
Račun za prevoz - kako DDV?
Prevoznik iz SLO je za naročnika iz HR peljal tovor iz RUS v SLO. Kako je v tem primeru z DDV-jem. Lepo prosim za hiter odgovor in se za pomoč iskreno zahvaljujem, saj bolj kot berem te člene v ZDDV, manj mi je jasno glede obdavčitve prevoznih storitev.
5a5a
-
AlEkSaNdRa_S
- Začetnik

- Kraj: Maribor
Lepo prosim za odgovor na to temo, ker jaz sem klicala na vse silne konce in ne najdem odgovora- niti gospa na dursu mi ni znala točno pomagat.Njej se namreč zdi, da bi moral biti del od rusije do unije oproščen, prevoz po uniji pa obdavčen, ni pa prepričana. Meni se zdi, da to ni tako, saj je naročnik prevoza iz tretje države in se torej ta dobava ne šteje za prevozno storitev povezano z uvozom(ali pač?). Prav tako pa se mi zdi da ni povezano z izvozom, saj tovor ni bil odpeljan iz EU k naročniku na HR, temveč je bil razložen v LJ.
Prosim, prosim, prosim za pomoč, če kdo ve. Ali pa me vsaj usmerite na nekoga, ki ga lahko vprašam in bo vedel.
Hvala
Prosim, prosim, prosim za pomoč, če kdo ve. Ali pa me vsaj usmerite na nekoga, ki ga lahko vprašam in bo vedel.
Hvala
AlEkSaNdRa
-
AlEkSaNdRa_S
- Začetnik

- Kraj: Maribor