ddv- zbiri inkasa

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
hrabra
Začetnik
Začetnik

ddv- zbiri inkasa

Odgovor Napisal/-a hrabra »

živjo...imamo več strank, ki se ukvarjajo z gostinstvom, trgovino...zanima me kako vi knjižite inkase? mi smo do sedaj naredili na koncu meseca zbir v excelu (sešteli posamezne dnevne zaključke) in poknjižili z eno knjižbo (excelovo tabelo pa dali kot prilogo)...sedaj pa smo nekje prebrali razlago, da je potrebno poknjižiti posamezni dnevni zaključek dneva...hvala za pomoč - informacije
lep pozdrav
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Mi knjižimo dnevni zaključek blagajne. Imeli smo že davčno inšpekcijo in je bilo vse ok.-Seveda imamo pri vsakem dnevu prilogo.
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

tudi mi knjižimo dnevno.
marea
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Tudi jaz naredim zbir v excelu na podlagi dnevnih zaključkov (pri tem mi excel dela še kontrolo DDV) in na koncu meseca poknjižim v enem znesku (gre za promet z gotovino in plačilnimi karticami). Izdane fakture seveda knjižim vsako posebej, da so zavedene v davčnih knjigah, čeprav I-RAČ in P-RAČ nista več obvezni. Nekateri gostinci imajo tudi pomanjkljive programe (reg.blagajne), kjer iz dnevnih zaključkov sploh niso razvidne dobavnice oz. izdane fakture davčnim zavezancem (ali pa tolčejo vse na gotovino, kasneje pa izstavijo račun). Zato se mi zdi mesečna rekapitulacija prometa najbolj pregledna in točna.
LP
Anela
Odgovori