Prevoz in ddv

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
AlEkSaNdRa_S
Začetnik
Začetnik
Kraj: Maribor

Prevoz in ddv

Odgovor Napisal/-a AlEkSaNdRa_S »

Prosim za pomoč, saj sem že čisto obupana.Cel dan že berem zakon o DDV, pa ne najdem odgovora, brskam po starih objavah na forumu, pa ne najdem odgovora, kličem po dursu, pa dobivam samo odgovore se mi zdi tako in se mi zdi da je tako.... A sploh kdo ve?
Slovenski prevoznik zavezanec za DDV opravi prevoz za naročnika iz Hrvaške na relaciji Rusija-Slovenija.
Kako je to obdavčeno?
Je oproščeno ker je naročnik prevoza iz Hrvaške ali se obdavči kot prevoz pri uvozu(glede na to da je razklad blaga v Sloveniji) torej do SLO brez DDV po sloveniji pa z DDV?
Naj mi prosim kdo pomaga.... :( :(
AlEkSaNdRa
AlEkSaNdRa_S
Začetnik
Začetnik

Zdaj pa več ne razumem. Ali res nihče ne ve, ali mi nihče noče pomagat? Vsaj to mi popvejte, da n bom več tečna, in vam bom nehala težit....
AlEkSaNdRa
AlEkSaNdRa_S
Začetnik
Začetnik

hvala!

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
AlEkSaNdRa
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Bom poskušala odgovorit na podlagi odgovora svetovalcev, ko sem jim zastavila enako vprašanje:
- prevoz po Rusiji do meje v EU v nobenem primeru ni obdavčen;
- če je blago franco kupec (oz. namembni kraj v SLO) in se blago carini v SLO, potem carina vključi prevoz v carinsko osnovo in od vsega skupaj zaračuna slov.DDV;
- če je blago franco prodajalec sta dve možnosti:
1.od meje EU do SLO se obračunavajo različni davki, glede na prevoze po različnih državah (treba je pridobiti ID štev. v teh državah)
2. račun za prevoz se predloži cariniku na meji v EU, tam se vrednost prevoza vključi v carinjenje, potrebna sta dva računa (en za prevoz po Rusiji in en od meje EU do razklada).
Čeprav malo pozno, upam, da sem kaj pomagala.
Anela
Odgovori