Provizija NLB
Moderator: Mirko Zbačnik
Provizija NLB
Danes sem dobila sporočilo da bo NLB od 1. avgusta zaračunavala tudi provizijo od PRILIVOV iz drugih poslovnih bank na vaš tr.račun. Ne samo to, da od 1.6. zaračunavajo vsak izpisek posebej, pa tudi mesečno nadomestilo posebej, pa celo provizijo za fizičen dvig gotovine, ko greš na šaltar in čakaš v vrsti, zdaj so se spomnili kako bi še na nečem zaslužili. Kam to pelje... Saj pride denar k njim, in oni s tem denarjem potem upravljajo če ga pustimo notri, povrh pa še nam zaračunajo po novem provizijo od tega. Mislim....
Pozdravljeni!
Tudi jaz sem bila danes zelo besna, ker izgleda da imajo določene ljudi zaposlene samo za to, da ugotavljajo iz dneva v dan kaj bi še zaračunavali. Imajo neomejeno domišljijo in zneski ne letnem nivoju, t.j. bančni stroški so strahotno veliki, sploh pa pri subjektih, ki nimajo veliko prometa. Najhuje pa je to, da poslovni račun moraš imeti, če hočeš odpreti svojo dejavnost.
Ne vem kaj naj naredimo, nimam besed.
Tudi jaz sem bila danes zelo besna, ker izgleda da imajo določene ljudi zaposlene samo za to, da ugotavljajo iz dneva v dan kaj bi še zaračunavali. Imajo neomejeno domišljijo in zneski ne letnem nivoju, t.j. bančni stroški so strahotno veliki, sploh pa pri subjektih, ki nimajo veliko prometa. Najhuje pa je to, da poslovni račun moraš imeti, če hočeš odpreti svojo dejavnost.
Ne vem kaj naj naredimo, nimam besed.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Preveriti stroške na vsaki banki in se enostavno prestaviti.
Vendar je pri nas je problem, da se banke (tako kot zavarovalnice) med seboj skrivoma dogovarjajo in smo v situaciji da vse banke kujejo bajne dobičke. Počasi bomo v situaciji, da banke ne bodo rabile zaposlenih, ker bomo mi vse postorili namesto njih.
Vendar je pri nas je problem, da se banke (tako kot zavarovalnice) med seboj skrivoma dogovarjajo in smo v situaciji da vse banke kujejo bajne dobičke. Počasi bomo v situaciji, da banke ne bodo rabile zaposlenih, ker bomo mi vse postorili namesto njih.
Veste, to je totalno nepravično. Tisti, ki plača račun tako ali tako že plača provizijo in to lahko tudi zelo veliko, če gre slučajno s plačilnim nalogom na banko in tudi plačilo prek telefona je zelo drago. Potem pa še tisti plača, ki je plačilo prejel.
Sigurno bodo našli še kakšnega "tretjega v igri", da bo moral v tem primeru kaj doplačati...
Lepo se imejte na lep sončen dan. Najbolje bo, da ne milsimo preveč na banko in gremo malo na sprehod.
Lepo se imejte na lep sončen dan. Najbolje bo, da ne milsimo preveč na banko in gremo malo na sprehod.
Lepo vas pozdravljam.
Provizija od plačanih računov
Kam boste knjižili te zneske in ali jih boste tudi knjižili v KPR?
Pozdravljeni!
Faca ste, da pišete tako zgodaj zjutraj. Morala sem dvakrat pogledati, če je to res.
Jaz ne bom nič komplicirala in bom knjižila pod 4150 tako kot stroške vodenja in provizijo in nič v knjigo prejetih faktur.
Sigurno je kdo še kakšnega drugačnega mnenja in me prav zanima.
Lep dan.
Faca ste, da pišete tako zgodaj zjutraj. Morala sem dvakrat pogledati, če je to res.
Jaz ne bom nič komplicirala in bom knjižila pod 4150 tako kot stroške vodenja in provizijo in nič v knjigo prejetih faktur.
Sigurno je kdo še kakšnega drugačnega mnenja in me prav zanima.
Lep dan.
Lepo vas pozdravljam.
-
mala novinka
- Računovodski vajenec

- Kraj: ljubljana
Kam mislite da bi bilo ok obrniti se zaradi početja npr.: bančne stroške in pozit. obresti zaračunajo na enem izpisku, kjer gor ni nič drugega/nobenih prilovov in odlivov/, drugi dan na drugem izpisku pa zaračunajo samo stroške papirnih izpiskov..., kjer tudi ni nobenih drugih transakcij, tako da je veliko odvečnega papirja...in da seveda lahko več zaračunajo.
Vem da bo kdo rekel, da obstoja Proklik...Skeptiki glede varnosti sistema pa tudi.
Vem da bo kdo rekel, da obstoja Proklik...Skeptiki glede varnosti sistema pa tudi.
Lepo vas pozdravljam.