Regres za leto 2007 in letni dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ZDENKAB
Novinec
Novinec

Regres za leto 2007 in letni dopust

Odgovor Napisal/-a ZDENKAB »

Pozdravljeni,

prosim za še en strokoven odgovor v zvezi z regresom. Zaposlila sem se s 14.5.2007, za določen čas enega leta. Po izračunih podjetja, mi pripada 12 dni + 2 dni (na zahtevnost dela) letnega dopusta. Ker pa gre za mojo prvo zaposlitev, bom dobila izplačan sorazmeren delež regresa (8/12) šele po 6 mesecih neprekinjenega dela.

Po pregledu zakona sem ugotovila, da so se v izračunu dopusta in regresa zmotili. Saj mi pripada (po preteku 6 mesecev) tako celoten dopust, kot tudi regres. Ali se mogoče motim??? Ali je bil sprejet še kakšen dodaten akt k temu zakonu, katerega žal ne najdem???

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor in dano pomoč.

LP
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Drži, po 6 mesecih neprekinjenega dela vam pripada za letošnje leto celoten dopust in celoten regres in ne samo sorazmerni delež. Najbolje, da tudi delodajalca čim prej seznanite s tem.
LP :)
dimnikar
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a dimnikar »

bom jaz še tukaj nekaj vprašal glede regresa. Minimalni regres sem dobil. Zanima me ali lahko delodajalec potem ko je vsem delavcem izplačal regres, še izplača par delavcem še nek del regresa?Polovica dobi regres, ki ti pripada polovica, pa regres in še po parih mesecih še eno izplačilo regresa.

Aja pa še neki, kako je s plačilom malic, ali lahko en delavec dobi 4 € za malico drugi pa 5 €?

Hvala za odgovore,

lp
Odgovori