Regres placilo
Moderator: Mirko Zbačnik
Regres placilo
do zdaj se nisem dobil regres a mi kdo pomaga ali pove kaksen nasvet kaj naj naredim
u prejsni firmi sem delal do 30. aprila in od prvega maja delam u drugi
u prejsni firmi sem koristal sorazmerni del dopusta (7dni) in mislim da meni pripade sorazmerni del regresa
u drugi firmi so meni ze izplacal sorazmerni del regresa ampak rabijo potrdilo kok dni dopusta sem koristal
iz prejsne firme kadrovnik rekl da nemore meni dat potrdilo kok dopusta sem koristal ce nisem dobil regresa da je to povezan toraj moram cakat
bivsi sodelavci so ze dobil regres u juliju kaj naj naredim?
pa se mene zanima ce lahko firma placuje samo polovico regresa
najlepsa hvala
LP
u prejsni firmi sem delal do 30. aprila in od prvega maja delam u drugi
u prejsni firmi sem koristal sorazmerni del dopusta (7dni) in mislim da meni pripade sorazmerni del regresa
u drugi firmi so meni ze izplacal sorazmerni del regresa ampak rabijo potrdilo kok dni dopusta sem koristal
iz prejsne firme kadrovnik rekl da nemore meni dat potrdilo kok dopusta sem koristal ce nisem dobil regresa da je to povezan toraj moram cakat
bivsi sodelavci so ze dobil regres u juliju kaj naj naredim?
pa se mene zanima ce lahko firma placuje samo polovico regresa
najlepsa hvala
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Regres placilo
Popoln nesmisel - dati bi moral izjavo, da ste koristili toliko in toliko dni dopusta in da regesa niste prejeli. Totalno neresna in do vas žaljiva izjava, v kolikor jo je izrekel. Ta regres je iztožlijv.Blader napisal/-a: iz prejsne firme kadrovnik rekl da nemore meni dat potrdilo kok dopusta sem koristal ce nisem dobil regresa da je to povezan toraj moram cakat
PS.: Kot bi vprašal nekoga, a je danes padal dež - on pa mi ne more odgovoriti, ker dežja ni bilo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

u prejsni firmi sem delal priblizno 3 leta
kje se lahko pritozim?
zmeraj tako golfajo pa nocejo placati pa regres sem dobival u dveh delih zmeraj vsako leto eno polovico junija ali julija pa drugo polovico novembra decembra
enkrat decembra so kao pozabil izplacati pa sem jih tozil in regres in sem jih zmeral tezil za regres in sem ga dobil se le marca
toraj zdaj ko nedelam vec u tej firmi se lahko nekje pritozim za ta regres kjer to pripade po zakonu pa verjetno zgleda da ta zakon neupostevajo pa tudi nobeden inspektor nic neopazil toraj nevem mogoce je vse mozno in za enih zakone neveljajo
Hvala za pomoc
LP
kje se lahko pritozim?
zmeraj tako golfajo pa nocejo placati pa regres sem dobival u dveh delih zmeraj vsako leto eno polovico junija ali julija pa drugo polovico novembra decembra
enkrat decembra so kao pozabil izplacati pa sem jih tozil in regres in sem jih zmeral tezil za regres in sem ga dobil se le marca
toraj zdaj ko nedelam vec u tej firmi se lahko nekje pritozim za ta regres kjer to pripade po zakonu pa verjetno zgleda da ta zakon neupostevajo pa tudi nobeden inspektor nic neopazil toraj nevem mogoce je vse mozno in za enih zakone neveljajo
Hvala za pomoc
LP
Pritožit se morate delovni inšpekciji. Sam inšpektor ne bo iskal pomankljivosti (ali le v redkih primerih), vi morate podati prijavo. Pripada vam 1/3 regresa in pika. Omenite jim inšpekcijo in se probajte zmenit, ker je to hitrejši postopek. Če ne bo šlo pa kar na inšpekcijo.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tudi pri kolegici je regres sorazmeren, sicer v več delih.
Najprej poglejmo v preteklo leto, ko ji pripada sorazmeren del od 1. novembra do 31. decembra (2/12 lanskega regresa).
Drugič ji pripada sorazmeren del od 1. januarja do 3o. aprila, ko je zamenjala službo (4/12 letošnjega).
Razlika za leto 2007 (še 8/12 letošnjega). ker je pri zadnjem delodajalcu izpolnila delovno dobo nad 6 mesecev, ter je bila zaposlneta 1. julija in kasneje, je po ZDR ta delodajalec dolžan izplačati ta preostanek regresa.
Najprej poglejmo v preteklo leto, ko ji pripada sorazmeren del od 1. novembra do 31. decembra (2/12 lanskega regresa).
Drugič ji pripada sorazmeren del od 1. januarja do 3o. aprila, ko je zamenjala službo (4/12 letošnjega).
Razlika za leto 2007 (še 8/12 letošnjega). ker je pri zadnjem delodajalcu izpolnila delovno dobo nad 6 mesecev, ter je bila zaposlneta 1. julija in kasneje, je po ZDR ta delodajalec dolžan izplačati ta preostanek regresa.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko