naziv na računu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
delfin
Nov član
Nov član

naziv na računu

Odgovor Napisal/-a delfin »

Pozdravljeni!

Sem v dilemi in me zanima sledeča zadeva:
Imam registrirano dejavnost s.p. ki ima naziv XY, ime.priimek s.p.

K osnovni dejavnosti sem doregistrirala še dodatno dejavnost in sicer trgovino, ki se imenuje TRGOVINA XX

Zanima me ali lahko na prejetih računih dobavitelji pišejo naziv:

TRGOVINA XX ime.priimmek s.p. ali se morajo vsi računi glasiti na naziv osnovne firme iz katerega pa ni razpoznavno, da gre za trgovino?

Hvala za vaše odgovore in lep pozdrav!
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Nazivi na računih morajo biti identičnim tistim registriranim. Uporabljate lahko samo popolno firmo ali skrajšano firmo. Poglejte na registracijo oziroma PRS-1 obrazec, ki ga izdaja AJPES.
Samo tako so knjigovodske listine popolne ter imate pravico do odbitka vstopnega DDV-ja.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ravno tako pikolovski ni potrebno biti več, kot ob uvajanju sistema DDV. :smodrica:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

No, ja, bilo bi lepo, če ne bi bilo več potrebno biti...

Imam pa (žal) osebno izkušnjo, da mi vstopni DDV niso hoteli upoštevat, ker je v nazivu manjkala ena vejica... Res debilno...

Sicer sem jih na koncu upela prepričat in je šlo skozi brez problemov.

Torej kakšna vejica in podobno nas v trenutku, ko sestavljamo račune, ne stane nič. VERJETNO tudi kasneje ne... Je verjetno dovolj?
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Jaz pa mislim, da je pretiravanje glede natančnosti popolnoma odveč, saj ni nobene pravne podlage za to. Davčna številka je unikatna in če je ta prava, ne bi smelo biti težav zaradi nepopolnega naziva. Tudi naš DURS se spreminja in so vedno bolj življenski.
Odgovori