rok za zavrnitev računa
Moderator: Mirko Zbačnik
rok za zavrnitev računa
Kot mi je poznano, je rok za zavrnitev računa 8 dni. Mislim, da je to določeno z Zakon o obligacijskih razmerjih. Poskušala sem najti, s katerim členom je to določeno, amapk mi ni uspelo, ker je Zakon tako obsežen. Ali mi lahko kdo pomaga? Se lepo zahvaljujem. 
Da ne odpiram nove teme, bi imel eno laično vprašanje. Upam, da ni neumn, ker to ni moje področje
Nekoč je bila v ZDDV v 34. členu predpisana vsebina računa.
Z novim zakonom tega ne najdem. Na kaj se sklicujemo sedaj pri zavračanju računa, če račun nima vseh podatkov (namesto 34. člen.)
Nekoč je bila v ZDDV v 34. členu predpisana vsebina računa.
Z novim zakonom tega ne najdem. Na kaj se sklicujemo sedaj pri zavračanju računa, če račun nima vseh podatkov (namesto 34. člen.)
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
marea, hvala !
Zdaj pa mi je malo zrasel apetit
A obstaja mogoče kakšen seznam z možnimi razlogi zavrnitve računa (poleg navedenega)? To bi bilo res dobro imeti.
Zdaj pa mi je malo zrasel apetit
A obstaja mogoče kakšen seznam z možnimi razlogi zavrnitve računa (poleg navedenega)? To bi bilo res dobro imeti.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Odvisno, kdo zavrača računjambolaja napisal/-a: A obstaja mogoče kakšen seznam z možnimi razlogi zavrnitve računa (poleg navedenega)?
Če račun zavrne Merkator, potem je razlog lahko tudi "ni oblikovan v skladu z našimi
zahtevami (OCR program ga ne more avtomatsko prebrati)"
Ostali razlogi:
-nimamo sploh namena plačevati račune
-šef si je nov avto kupil, pa dobite naslednji mesec plačano
-poštar ni prinesel računa, ampak čisto res ne.
Očltno je standardiziran le ta 82. člen ZDDV-1.
A bi se dal dobit kje kakšna predloga za Dopis, kjer zavrnemo račun po 82. členu?
A bi se dal dobit kje kakšna predloga za Dopis, kjer zavrnemo račun po 82. členu?
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Najverjetneje je res pomemben razlog. Ampak podkrepljen z člen ima večjo veljavo?
Še vedno iščem primer dopisa.
Še vedno iščem primer dopisa.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
A ima smisel?
Celo menim, da še naračunih ni potrebno navajat več, zakaj DDV ni bil obračunan (npr. če nisem davčni zavezanec).
Vesel paznik in ne se preveč "grizt"
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko