ukinitev s.p. - upokojitev

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
budilka
Začetnik
Začetnik

ukinitev s.p. - upokojitev

Odgovor Napisal/-a budilka »

V začetku prihodnjega leta nameravamo zapreti s.p. zaradi upokojitve nosilca dejavnosti.
Ali mi lahko svetujete, kdo bi mi pomagal speljati postopek?
:?
Manca
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Menim, da lahko pri tem sodeluje vaš računovodja oziroma oseba, ki za vas vodi poslovne knjige. Večina opravil (razen prijave prenehanja opravljanja dejavnosti, ki ga opravite na točki VEM in odjave zavarovanja) se bo tako nanašala na davčni obračun, ki ga boste predložili davčnemu organu v 30 dneh po prijavi prenehanja opravljanja dejavnosti.
Razen tega imate na obrtni zbornici svetovalce, ki vam lahko pomagajo; poiščete lahko kakšnega davčnega svetovalca ipd.

LP
budilka
Začetnik
Začetnik

upokojitev

Hvala za odgovor.
Predvsem bi v zvezi z zaprtjem s.p. rada vedela, ali moram narediti obračun za osem dni, če gre zavezanec v pokoj npr. 8.januarja prihodnje leto. Letni obračun je namreč zaključen 31.12. To me kar malo bega.
Lep sončen avgustovski dan.
Manca
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Točno - en obračun za leto 2007 in en obračun za tistih osem dni leta 2008. In da ne pozabite - oba bosta morala biti oddana že 8.2.2008, saj je potrebno oddati zaključni obračun v 30 dneh po zaprtju in ker ne morete narediti obračuna za leto 2008 brez obračuna za 2007 ...

Mirjana
budilka
Začetnik
Začetnik

Hvala lepa. Prav na to vprašanje sem želela odgovor....
:)
Odgovori