Če se zaposliš za polovični delovni čas za nedoločen čas, ali ti pripada dopust in po kolikem času?
LP
Dopust in polovični delovni čas
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Pripada vam takoj, sorazmerno času - v prvem mesecu 1/12, v drugem 2/12 ...., do izpolnitve 6. mesecev, ko vam pripada v celoti. Vendar če izpolnite ta pogoj pred 1. 7., vam firma kljub emu ni dolžna nuditi v celoti, pač pa le sorazmeren del. to velja še po sedanjem ZDR, medtem ko novi ZDR predvideva kadarkoli sorazmeren del. Če boste tako drugo leto na primer zaposleni do 1. 9., vam pripada le 9/12. toliko o novostih ZDR, ki bodo bolj praktične.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Mirko, a je v zadnjem stavku tiskarski škrat?
Če je zaposlen verjetno s 1.3.08 dobi 9/12 dopusta.
Če je zaposlen verjetno s 1.3.08 dobi 9/12 dopusta.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ne škrat, pač pa malomarnost - če bi bil do 1. 9., bi bil zaposlen 8 mesecev, pravilno bi bilo 8/12.Mirko Zbačnik napisal/-a: do 1. 9., vam pripada le 9/12. toliko o novostih ZDR, ki bodo bolj praktične.
Podatki so seveda le informativni.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ja, jaz sem pa malomarno prerbral, sem mislil OD in ne DO, pa sem potem še sam zagrešil 1 mesec 
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net