Vojaške vaje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Vojaške vaje

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

Halo!

Prosim za pomoč pri naslednji stvari: naš delavec je bil vpoklican na vojaške vaje, zato ga ni bilo v službi. Pri sebi imam tudi Zahtevek za nadomestilo za obdobje izvrševanja vojaške dolžnosti, na katerem piše, da lahko zahtevamo:
- znesek bruto plače za čas, na katerega se nadomestilo zahteva,
- prispevki delodajalca na plačo,
- prispevek za delovno dobo, ki se šteje s povečanjem,
- davek na izplačano plačo.

Predvsem me zanima, kaj je z davkom na izplačano plačo, in kam gredo te vojaške vaje na REK. Jaz sem jih dala na pozicijo 105 k nadomestilom plač, ki ne bremenijo pravnih oseb. Davek na izplačane plače pa sem obračunala, ker ima plačo tudi brez vojaških vaj tolikšno, da je treba obračunati še ta davek, in ker ga lahko dam na zahtevek. Zdaj pa hočem oddati obrazce prek eDavkov in mi javlja napako, ker pozicija 101 minus pozicija 105 na REK-u ni enako skupnemu znesku na obračunu davka na izplačane plače.

Help!

Pozdrav,
JulijaL
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

No, medtem sem že ugotovila, da davka na izplačane plače ne bi bilo treba obračunati, vsaj tako so mi zatrdili na DURS-u. Če je res tako, potem ne razumem, zakaj je na obrazcu OBR-1 Zahtevek za nadomestilo za obdobje izvrševanja vojaške dolžnosti navedeno, da mi povrnejo še ta davek. Ja, mi bo šola za naprej, še dobro, da je šlo za majhen znesek.

Lp,
JulijaL
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Navsezadnje pa se lahko z referentovm/ko dogovorite o popravku napake. Kdor dela, ta greši :spomezik: . Tudi grešiti je človeško.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori