Zaposlitev v času bolniške

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mrha2
Novinec
Novinec

Zaposlitev v času bolniške

Odgovor Napisal/-a mrha2 »

od marca 07 sem v bolniškem staležu zaradi bolezni, ter mi je bolniška podaljšana s strani komisije do 15.10.07...Ker se mi v tem času ponuja zelo zaželjena zaposlitev, me zanima ali je potrebno ob zaposlitvi pri novem delodajalcu prekiniti bolniški stalež, ali se lahko kljub temu zaposlim pri novem delodajalcu s tem da ostanem na bolniškem staležu in pride do refundacije s strani Zavod za zdr. zavarovanje, seveda do 15.10.07 (to je do takrat ko imam oddobren bolniški stalež)..

Če mogoče kdo kaj ve iz prakse....

Lp, Jasmina.
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

Meni se ne zdi nobena ovira. Seveda pa morate najprej urediti zadeve z trenutnim delodajalcem, pa bodočemu tudi ne boste mogli skriti bolniške, če boste menjali službo, ko boste še v bolniški. Boste pa morali paziti pri bolniškem listu, da bodo datumi točni in da bo pod zavezanec napisan pravi delodajalec, ker sicer ZZZS bolniške ne bo refundiral.

Lp,
JulijaL
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Za bolezen niste vi krivi, ker bi bili raje zdravi, zato se z obema delodajalcema lepo pogovorite. Prekinitve bolniškega staleža vam ne priporočam, ker prvo je zdravje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mrha2
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a mrha2 »

V bistvu sem trenutnu brezposelna na Zavodu za zaposlovanje, kjer mi Zavod za zdr. zavarovanje refundira den. nadomestilo do katerega sem upravičena zaradi predhodne zaposlitve ...Verjetno je tak enak postopek kot če bi bila zaposlena?....Nov delodajalec pa seveda ve da sem v bolniškem staležu in me želi kljub temu zaposlit, pač bolje bi bilo, da glede na to da bom v bolniški še do 15.10.07, da se delodajalcu refundira pač naveden znesek...

Lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vse je odvisno od dogovora z vašim delodajalcem. V kolikor je on ZA, tudi zavod ne bi smel nasprotovati :spomezik: . Z razumnimi ljudmi se da vse urediti. Srečno!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Eno vprašanje, če boste res na bolniški, a ni vseeno kje na zavodu ali pri delodajalcu?
Meni se bolj zdi, da bi delali in hkrati vlekli refundacijo. Druge razlage ne vidim.
Odgovori