Pred kratkim sem se zaposlila v javnem zavodu. Sedaj imam čas, da pregledujem dokumentacijo. Dobavitelji, ki opravljajo za nas servisiranje, vzdrževanje, dobavo drobnega materiala in z njimi sodelujemo redno(isti so že leta), imajo pogosto samo pogodbe iz leta ali dve nazaj, ali pa imajo pogodbe za nedoločen čas iz npr. 5 let nazaj.
Za nabavo pri Mercatorju ali Bauhausu sploh nimam pogodb, čeprav so verjetno bile sklenjene, sicer nam ne bi dajali blaga brez naročilnice?
Sprejeto imamo navodilo za oddajo javnih naročil male vrednosti po prejšnjem zakonu, ki pa se ne uporablja dosledno, ena pogodba, za katero bi bilo potrebno izvesti nov postopek z javno objavo, je bila podaljšana kar brez njega. Direktorico sem opozorila, pa se ni zgodilo nič.
Osebo, ki se ukvarja z nabavo,piše naročilnice, sklepa pogodbe( na osnovi starih in neustreznih vzorcev) sem opozorila, pa tudi nič... V opisu del in nalog vodenja postopkov nabave nimam, prav tako nima nihče drug. Moram pa kot računovodja v skladu s Pravilnikom o računovodstvu, kontrolirati knjigovodske listine, kar je tudi pogodba. Pravilnik bi bilo potrebno prenoviti, ker je iz leta 2000.
Ali imate kakšen nasvet zame? Je mogoče kdo pred kratkim prenavljal ali pisal pravilnik?
Lep pozdrav!