Rek-2

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Joji
Novinec
Novinec

Rek-2

Odgovor Napisal/-a Joji »

Pozdravljeni!

V firmi imamo nekaj ljudi v programu usposabljanje na delovnem mestu, to je nek program katerega financira Zavod za zaposlovanje oz. nam stroške refundira. Ti ljudje niso v delovnem razmerju, vsak mesec pa jim izplačamo nek dodatek za aktivnost od katerega se ne plačuje dohodnina in potne stroške. Vsakega moramo le zavarovati za poškodbe pri delu in zaradi tega moramo baje pošiljati na DURS REK-2. Ali mi lahko kdo pomaga kako se ta REK-2 izpolni oz. katere rubrike moram izpolniti glede na to, da dohodek ni obdavčen in da bomo plačali zavarovanje za poškodbe pri delu. Ali mogoče tudi kdo ve, pod katero šifro dohodka bi lahko to dala?

Lepo se zahvaljujem za odgovore in vas pozdravljam.

Joji
Joji
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Joji »

ali res nihče ne pozna tega?

pozdravček.

joji

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Odgovora ne poznam, me pa zanima, na kateri člen ZDoh se ob izplačilu sklicujete?
Kar se REK obrazca tiče, je še najbolje, da povprašate vašo referentko; jaz bi izpolnila le osnovne podatke izplačevalca ter število prejemnikov in rubriko, ki govori o prispevkih za ZZ.
Šifo dohodka boste še najlažje določili skladno z opredelitvijo dohodka; le-to ste našli tedaj, ko ste ugotavljali, da dohodnine ni potrebno obračunavati.

Še kakšno mnenje?
Odgovori