popoldanska ura
Moderator: Mirko Zbačnik
popoldanska ura
Ali mi lahko kdo prosim pove, od katere ure naprej (14.00 ali 15.00)
se obračunava popoldanska ura?!?NUJNO!!!
Hvala in LP!
sasa
se obračunava popoldanska ura?!?NUJNO!!!
Hvala in LP!
sasa
Ne vem sicer o kakšni popoldanski uri govorite, a naj vam povem, kaj je na sodišču popoldne. Sodišče sem namreč pred par leti vprašala, kateri dan v tednu delajo popoldne. Odgovor je bil, da v sredo od 13,00 do 15,00. Ker sem malo čudno pogledala, sem dobila še en neprijazen odgovor, češ 13h je po poldnevu, torej popoldne. Še zdaj mi je odgovor hecen.
lp
lp
Dodatek na izmensko delo pomeni, da se delavcu, ki dela v dveh ali treh izmenah, plača 10 % dodatka na izmensko delo. In sicer
dopoldne ( 6.oo do 14.oo ) 100 %
popoldne (14.oo do 22.oo ) 110 %
nočna (22.oo do 6.oo ) 130 %.
Torej se v bistvu 10 % doda samo popldanskemu delu. Nočno delo je že v osnovi 30 % več plačano kot dopoldansko.
Dodatek 10% se NE dodaja delu ob nedeljah in praznikih.
Tako mi je razložil delovni inšpektor. Čeprav sem sam razumel iz KP, da je dodatek 10 % tudi na nočno ( 130 % plus 10 %). Vendar on trdi, da ne.
jun
dopoldne ( 6.oo do 14.oo ) 100 %
popoldne (14.oo do 22.oo ) 110 %
nočna (22.oo do 6.oo ) 130 %.
Torej se v bistvu 10 % doda samo popldanskemu delu. Nočno delo je že v osnovi 30 % več plačano kot dopoldansko.
Dodatek 10% se NE dodaja delu ob nedeljah in praznikih.
Tako mi je razložil delovni inšpektor. Čeprav sem sam razumel iz KP, da je dodatek 10 % tudi na nočno ( 130 % plus 10 %). Vendar on trdi, da ne.
jun
Zakaj se ne bi obračunal dod.za izmensko delo za delo v popoldanski izmeni na nedeljo in praznik?. Izmena je izmena in če traja od ponedeljka do nedelje in če je vmes praznik ne vidim vzroka zakaj se ne bi dodatek obračunal. Če dela v nočni izmeni na nedeljo, bo lepo dobil dodatek za nedeljsko delo za opravljene ure do polnoči, dodatek za nočno delo za ure od 22. naprej in dodatek za izmensko delo za vse opravljene ure.
Izmena je lahko popoldanska in nočna.
Je pa važno kako je dodatek definiran v KP.
Dod za izmensko delo
Dod za delo v nočni izmeni
Dod za delo v popoldanski izmeni. Kakorkoli, dodatek pripada.
LP
Izmena je lahko popoldanska in nočna.
Je pa važno kako je dodatek definiran v KP.
Dod za izmensko delo
Dod za delo v nočni izmeni
Dod za delo v popoldanski izmeni. Kakorkoli, dodatek pripada.
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: