podjemna pogodba

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jasmina25
Nov član
Nov član

podjemna pogodba

Odgovor Napisal/-a jasmina25 »

Lep pozdrav!

V začetku avgusta smo sklenili podjemno pogodbo in jo po pošti poslali (fotokopijo pogodbe) na zavod. Zanime me ali bi nam zavod moral poslati kakršnokoli potrdilo ali kaj podobnega, kot dokaz, da je pogodba bila poslana?

Hvala za odgovor. LP, jasmina
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

Mislim da ne, če bi želeli imeti potrdilo, da je zavod omenjeno pogodbo prejel, bi morali poslati priporočeno s povratnico ( na splošno je najbolje z vsemi inštitucijami poslovati na ta način).

LP
A
jasmina25
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a jasmina25 »

Hvala za odgovor. Zanima pa me še, ali je pravilno, da smo pogodbo samo poslali in pred sklenitvijo nismo obvestili zavoda o nameravani sklenitvi podjemne pogodbe? Ali bi morali zavod tudi predhodno obvestiti?

LP, Jasmina
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Mene pa v zvezi s tem zanima, če kdo ve, ali na zavodu kdo te pogodbe in obvestila sploh pogleda - ali pa jih samo odlagajo v posebno (veliko) sobo, tako kot so delali na DURS z obrazci ODO-2?
Dušica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Dušica »

Verjetno se želijo malo bolj poglobiti v dogajanje na trgu delovne sile, saj so se malo modernizirali. Sedaj omogočajo poročanje o nameravanih sklenitvah pogodb (avtorskih in podjemnihi) ter o že sklenjenih pogodbah (dvoje različnih poročanj) kar prek spleta.

Predvidena je tudi kazen za nespoštovanje 9. člena Zakona o zaposlovanju in sicer v višini 100.000 - 500.000 SIT (še stara valuta) za pravno osebo in 10.000 - 100.000 SIT odg. oseba.

lp
tajasta
Nov član
Nov član

podjemna pogodba

Odgovor Napisal/-a tajasta »

Ali moramo zavod obvestiti tudi o sklenitvi podjemne pogodbe, ki smo jo sklenili leta 2005. Gre za predsednika zadruge, ki je bil imenova za mandatno dobo štirih let ter kaj v primeru, če do 15.januarja nismo obvestili zavod o podjemni pogodbi za prejšnje letu.
Hvala

Taja
Odgovori