Pomoč-samoobdavčitev
Moderator: Mirko Zbačnik
Pomoč-samoobdavčitev
Imam račun od dobavitelja v Nemčiji. Račun je izdan 30.8.2004. Oni so odpremili blago 30.8.2004. Račun smo prejeli 2.9.2004, 3.9.2004 pa smo mi prejeli blago. Iz tega izhaja, da moram narediti samoobdavčitev v septembru. Imam prav?
Hvala!
Hvala!
Torej definitivno Rangus in Rina narobe!! In še, tak prekršek po zakonu paše celo med večje davčne napake in je zagrožena kazen 5 MIO sit ( če de ne motim, to številko imam namreč v glavi) Zakon pravi, da davčna obveznost nastopi z datumom izstavitve računa, dobava blaga in datum prejema računa sta v tem primeru irelevantna. Če pa račun ni izstavljen oz. je datum računa kasnejši kot 15. v mesecu, ki sledi mesecu dobave,pa je potrebno narediti samoobdavčitev najksasneje 15. v mesecu, (ki sledi mesecu dobave blaga).
K.
K.
Lupus, hvala za komentar. Jaz sem delala tako kot je v IKS reviji št. 7, str. 122 zgled 5. Logično se mi je zdelo da je tako, če recimo uvažaš, ti tudi carina obračuna vstopni DDV z dnem ko pride blago na carino, ne glede na to da je datum odpreme ter datum računa iz "preteklega" obdobja.
Lep delovni teden želim
Lep delovni teden želim
Imam prvi primer poslovanja s tujino-Avstrijo. S.p. je nabavil material za dejavnost v višini 139,30 ERUO, račun plačan z gotovino,carinjeno seveda ni. Mi lahko prosim poveste, kako se napravi samoobdavčitev in kam v knjigo PR DDV? Se račun preračuna po ST Banke Slovenije? Ne se jezit prosim, je pač prvič! Hvala za odgovor!
diana
diana