Reprezentanca

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Dušica
Začetnik
Začetnik

Reprezentanca

Odgovor Napisal/-a Dušica »

Podjetje želi organizirati poslovno ekskurzijo v oddaljene kraje, kjer bi potekalo ogledovanje določenih objektov (firma se ukvarja s projektiranjem) kombinirano z zabavo.
Kam se knjižijo takšni stroški in ali se delijo glede na to, da so udeleženci delno iz firme, delno pa poslovni partnerji?
Prav tako me zanima davčni vidik takšenga dogodka.
Da je poslovno potreben in davčno priznan mi je jasno, saj si podjetje od tega obeta povečati prodajo.
Kako pa je z vidika ZDOH?

Kakšna dokazila je potrebno zbrati oz priložiti k računu.
Naj še omenim, da bo vso organizacijo prevzela turistična agencija in seveda izdala en račun za ves dogodek.

Sončen pozdrav,
hm
Računovodja
Računovodja
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a hm »

Poskusite mogoče to prikazati kot stroške izobraževanja.

Lp.
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Dvomim, da bi bil inšpektor Vašega mnenja glede poslovne potrebnosti in davčnega priznanja (eksotični kraji, zabava ...). Tudi če projektiraš zgradbe, boš bolj težko s tem utemeljil ogled Kitajskega zidu ali Sidneyske opere??
Dušica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Dušica »

Ja, malo me misli prehitevajo.

Poslovno je strošek za firmo vsekakor potreben, saj so s tem pogojena nova naročila; kako je pa za davčnim priznavanjem teh stroškov, pa verjamem, da zakonodaja ni naklonjena takšnim "tržnim" prijemom..

Drugje se potemtakem temu izogibate oz. črtate te stroške iz davčne bilance, pa še obračunate dohodnino (če se seveda takšna zadeva realizira) ???

lp
Odgovori