Obveznost suplenc in otrok
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Obveznost suplenc in otrok
Gre za primer, ko ima predavateljica (uči na srednji šoli) že zapolnjen fond ur, a ji vodstvo vedno znova zalaga s suplencami, tudi do 3 dnevno. Ima otroka, starega nekaj manj kot dve leti.
Žal se ne razumem na "funkcioniranje" v šolstvu, a v gospodarstvu vem, da ti delodjalec proti tvoji izrecni odobritvi ne more dodelit nadurnega dela. tu gre za podoben način, le za razlika da te suplence niso plačane!
Kakšne so vaše izkušnje, so suplence plačane, ali so omejitve glede mlajših otrok?
Edina njena "prednost" ali "napaka" je, da je oddaljena od šole cca 200 m.
Žal se ne razumem na "funkcioniranje" v šolstvu, a v gospodarstvu vem, da ti delodjalec proti tvoji izrecni odobritvi ne more dodelit nadurnega dela. tu gre za podoben način, le za razlika da te suplence niso plačane!
Kakšne so vaše izkušnje, so suplence plačane, ali so omejitve glede mlajših otrok?
Edina njena "prednost" ali "napaka" je, da je oddaljena od šole cca 200 m.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Mirko, ste pa velik optimist. Saj veste - zakon je eno, življenje pa drugo.
Poznam cel kup ljudi, ki delajo nadure, ki niso nikoli plačane, niti izkoristiti jih ne morejo, saj imajo še celi dopust. Samo poglejte si razne velike trgovske centre.
Sem bila pa prepričana, da je v raznih državnih službah in javnih zavodih drugače.
Poznam cel kup ljudi, ki delajo nadure, ki niso nikoli plačane, niti izkoristiti jih ne morejo, saj imajo še celi dopust. Samo poglejte si razne velike trgovske centre.
Sem bila pa prepričana, da je v raznih državnih službah in javnih zavodih drugače.
slava
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ne, ni druače. Me pa vaša teza preseneča. Upam, da niste tako pohlevni
(se opravičujem, če sem malce "žleht") - kdor je pokoren, je *** podoben. Kaže, da to ne velja več, pač pa, da nasrkaš v vsakem primeru. Vse preveč smo tolerantni in zaradi strahu pred izgubo službe ne napravimo nič. Splošna napaka, a taki smo. 
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 19 Sep 2007, 13:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Glede na celotni obseg dela in obremenjenost učitelja pri nas določi ravnatelj fond ur nadomeščanja, ki ga je dožan med letom opraviti vsak učitelj in je že vključeno v njegovo osnovno plačo (od 1 do 18 ur letno). Vsako naslednjo suplenco dobi plačano po enotni tarifi 0,024 koeficienta od izhodiščne plače 235,82 evra oziroma 5,66 evra. Suplence so bolj ali manj enakomerno porazdeljeno med vse učitelje, razen če kdo izrazi posebno željo, da bi rad imel več suplenc (tudi to se dogaja).
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ne, mislila sem letni fond za neplačane suplence. Tedenska obveza učitelja je 21 ali 22 ur, razredništvo, dopolnilni, dodatni pouk ... iz tega se izračuna letna ovbeza v kateri je priznano delo s starši, izpolnjevanje dokumentacije, individualno strokovno izobraževanje, pripadajoči letni dopust...kar pa ostane nepokrito do letnega fonda ur 2088 pa je letni fond neplačanih suplenc.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Zelo dobro poznam njihovo delo
in ravno zato me zanima, če na (ne)dodelitev dodatnih obveznosti vpliva majhen otrok, do 3. leta starosti. V firmah je nadurno delo (dodatna obveza) lažje opredeljiva. in določba ZDR bolj razumljiva.
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Vem, to je možnost, ki jo ima pravico izkoristiti eden od staršev do otrokovega tretjega leta starosti. V mojem primeru gre za to, ker je število neplačanih suplenc razmeroma veliko, nenormalno veliko.
Mirko
Mirko