poplave-elementarne nesreče

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
soro
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

poplave-elementarne nesreče

Odgovor Napisal/-a soro »

Živijo,

moja stranka je bila v torek poplavljena. Ima gostilno in je bilo vse poplavljeno. Ker je stranka zelo organizirana oseba so že počistili in danes začeli z obratovanjem. Mene pa zanima, v tistih dneh ko niso morali obratovati, temveč so čistili in popravljali - delavci in lastnica - ali se dobi kaj za elementarne nesreče od strani države? Recimo, ali se lahko zaprosi za refundacijo za prispevke ali kaj takega?? Stranka pravi, da je to že dolgo v praksi?
Prosim za odgovor!
lp sonja
soro
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a soro »

Pozdravljeni,

kaj nihče ne ve? Sicer sem pregledala zakone/pravilnike in nikjer ne najdem ničesar o tem. Vem samo da lahko delodajalec da svojemu zaposlenemu solidarnostno pomoč. Priznam, da še nisem slišala, da bi država oz. zpiz ali zzzs refundirala prispevke v nesreči. Pa morda se motim?
lp sonja
prosim za vaše mnenje
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Država se lahko odpove določenega dela "svoje pogače" vendar se o odloča od primera do primera. Torej počakajte na ukrepe vlade, ki jih pripravlja v primeru letošnje ujme.

Višina solidarnostne pomoči, ki je davčno še priznana je za primer elementaranih nesreč, do zneska 1.252 EUR. Vendar ta znesek (kot ste že sami ugotovili) prispeva delodajalec in ne država.

LP
Odgovori