Popoldanski s.p. - prehrana
Moderator: Mirko Zbačnik
Popoldanski s.p. - prehrana
Pozdravljeni,
upam, da mi lahko nekdo pomaga.
Kako je s prehrano, če imaš popoldanski s.p.?
Ali se prehrana obračuna, če imaš več kot 4h popoldanskega dela? A največ 5,54€?
Kako to prikažeš, kateri konto? Imam pa enostavno knjigovodstvo.
Pa še nekaj, katere konte uporabljamo in kje jih dobim za popoldanski s.p.?
Hvala[/b][/i][/u]
Jaz sem o tem že spraševala na davčno in so mi rekli, da če dela s.p.- popoldanski več kot 4 ure dnevno, se mu prehrana prizna. Konec koncev je to dopolnilna dejavnost, ki jo lahko opravljaš kadar koli. Vzameš dopust, ko je dela veliko in delaš 10 ur na dan. Zakaj ti malica ne bi pripadala? V službi ti takrat ne.
Dobro pa bi bilo, da bi si vodili neko evidenco ur (saj ni nujno, da je prav poštena), s katero bi v primeru davčne kontrole dokazovali, da ste delali dovolj ur.
Jaz za moje stranke tako delam in niso še nikomur teh stroškov črtali.
Lp
Dobro pa bi bilo, da bi si vodili neko evidenco ur (saj ni nujno, da je prav poštena), s katero bi v primeru davčne kontrole dokazovali, da ste delali dovolj ur.
Jaz za moje stranke tako delam in niso še nikomur teh stroškov črtali.
Lp
DECO
Če boste dajali za več kot 4h malico, potem pa ne vidim razloga zakaj ne bi imeli max. prehrane.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Ne vem, če ima DURS o tem kako stališče, ampak vsaj teoretično je treba uredbo.., ki se nanaša na zaposlene in smiselno tudi na sp, obravnavati skupaj : če delaš kot zaposlen 8 ur in kot sp (popoldne) še 5 ur, uredba priznava dodatno po 0,69 E za ure nad 8 = 3,45 E. (osnovni do 5,54 E krijejo malico v službi).
No, sobotno in nedeljsko delo pa tokrat raje pustimo pri miru!!
No, sobotno in nedeljsko delo pa tokrat raje pustimo pri miru!!