Obrazci za rač. servis

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Glory
Začetnik
Začetnik

Obrazci za rač. servis

Odgovor Napisal/-a Glory »

Na DURS-u zahtevajo od moje računovodje, da jim pošlje nek obrazec, pa me zanima kakšen obrazec je. Računovodja je na dopustu in bi rada to čimprej pripravila. Hvala.
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Kakšen obrazec pa so ti rekli, da dostaviš?
Glory
Začetnik
Začetnik

Rekli so mi da mora moj rač. servis dostaviti nek obrazec, mi pa niso povedali kateri. Na novo je s.p. in še nekaj urejamo pa so to rekli, časa da bi pa vrtala kaj hoče nisem imela. Je rekla da itak moj servis bo vedel kaj in kako.
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Če je s.p. na novo odprt, potem gre verjetno za planiran obračun davka iz dejavnosti. Samo sklepam. Je pa ta obrazec kar zakompliciran za ga izpolnit za popolnega laika.
Glory
Začetnik
Začetnik

Ne gre za planiran ovračun davka ampak za nek drug obrazec. Planiran obračun davka smo že zdavnaj oddali.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Težko bomo uganili, česa niste pravočasno oddali, ali pa ste, pa durs ni prejel pošte. Hitreje bi dobili informacijo, če bi svojo referentko poklicali in jo povprašali o vsebini ali nazivu obrazca.
Če še jaz malce ugibam.... morda jim manjka obračun prispevkov za socialno varnost zasebnika za avgust (rok oddaje je bil 15.09., vas so klicali 25.09.; torej so morda opazili, da imajo knjiženo plačilo, obveznosti pa ne)
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Še nečesa sem se spomnila: morda nimajo vašega obvestila o načinu vodenja poslovnih knjig;
Odgovori