zivijo!
za eno leto sem izgubila status studenta, mojega studija pa še ni konec! zraven studija tudi delam in ker sem letos brez napotnice, me zeli firma pri kateri delam, redno zaposliti in sicer za polovični delavno čas. jaz se bom naslednje solsko leto ponovno vpisala nazaj na fakulteto in me zanima ali lahko redna zaposlitev kaj vpliva na vpis? ali bom lahko naslednje leto ponovno oddala prosnjo za republisko štipendijo? ali mi lahko svetujete če je ta zaposlitev smiselna?
hvala in lep dan
izguba statusa/zaposlitev
Moderator: Mirko Zbačnik
Ta zaposlitev ne bi smela nikakor vplivati na vpis v naslednjem letu, saj bo potekla (verjetno?) pred 1. oktobrom.
Glede štipendije pa pravzaprav bolj občutno vpliva šele na štipendijo čez dve leti (saj se npr. v letu 2008/2009 upoštevajo dohodki iz leta 2007). V vsakem primeru pa se v dohodke, ki vplivajo na prejemanje štipendije, vštevajo tudi zaslužki preko študentskega servisa. Naprej je pa seveda odvisno od višine plače, ki jo boste dogovorili.
Zaposlitev je verjetno smiselna v primeru, da v tem letu potrebuješ prihodke. Če te lahko vzdržuje kdo drug, pa seveda ne ...
Glede štipendije pa pravzaprav bolj občutno vpliva šele na štipendijo čez dve leti (saj se npr. v letu 2008/2009 upoštevajo dohodki iz leta 2007). V vsakem primeru pa se v dohodke, ki vplivajo na prejemanje štipendije, vštevajo tudi zaslužki preko študentskega servisa. Naprej je pa seveda odvisno od višine plače, ki jo boste dogovorili.
Zaposlitev je verjetno smiselna v primeru, da v tem letu potrebuješ prihodke. Če te lahko vzdržuje kdo drug, pa seveda ne ...