podatki za izračun osnove za refundacijo nege

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
elephant
Začetnik
Začetnik

podatki za izračun osnove za refundacijo nege

Odgovor Napisal/-a elephant »

Prvič se je zgodilo, da sem dobil potrdilo o upravičeni zadržanosti - nega od delavca ki smo ga zaposlili v tem letu. Ker potrebujem podatke o zaslužku prejšnjega leta (poz.10 v dohodninski napovedi) in pa opravljenih urah me zanima ali je praksa da zahtevam te podatke od delavca in mu postavim rok za oddajo ali pa moram do podatkov sam? Če mi jih predloži on sam, ali jih moram potem še preverjat pri prejšnjih zaposlovalcih..ali lahko zahtevam vpogled v dohodninsko napoved?
Hvala za nasvet in pomoč :roll:
elephant
Začetnik
Začetnik

evo rešeno

Odgovor Napisal/-a elephant »

Mi je šefica pokazala rešitev - iz baze znanja, torej je bilo skozi tu :roll:
Zdaj še moram samo pogruntat kje je to .. :P

V delovno razmerje smo sprejeli delavko, ki je v lanskem letu menjala 3 delodajalce + zavod. Od nje smo prejeli potrdila o izplačanih dohodkih v lanskem letu. Zanima pa me, če prav razmišljam za število ur, ki se nanašajo načas dela. Nekaj meseecev gospa namreč ni bila prijavljena. Delovni dnevi, ko je prejemala dohodek *8? Ali moram dobiti podatek o delanih urah v posameznem podjetju? Poleg tega je bila odsotna zaradi nege moža.Kaj dobi za tisti teden samo toliko kot ji refundira zavod (70% lanske osnove*količnik...ali moramo mi kaj dodati)?

Od bivših delodajalcev si priskrbite obrazce ER-28, potrebujete tudi točen podatek, od kdaj do kdaj je bila na Zavodu za zaposlovanje in koliko nadomestila je od njih prejela. Za čas na Zavodu (če je prejemala nadomestila) upoštevate delovne dneve (plus državni prazniki, če bi bil deloven dan - praznik na soboto in nedeljo se ne šteje)*8 ur.

Nadomestilo za nego se obračunava tako: Urna osnova preteklega leta (2005) * količnik * 80%, s tem, da je zgornja meja njena ura na delu. Kar pomeni, da ne more dobiti za bolniško več, kot pa če bi delala.

Če je nadomestilo nižje od minimalne plače za ure bolniške, morate še obračunati prispevke od minimalne plače, ki jih ZZZS ravnotako refundira.

Da pa bi jih izplačali bolniško v višjem znesku, kot pa bi vam ZZZS refundiral ... no, to se mi ne zdi smiselno, ker bi bila razlika v celoti vaš stroš
Odgovori