Zaposlili smo delavca na 4 ure, tako da je sedaj zaposlen pri dveh
delodajalcih. Zanima me kako je z izplačili stroškov v zvezi z delom-prehrana. Ali mu obračunamo v celoti, ali polovično?
Hvala za odgovor!
LP
Zaposlitev pri dveh delodajalcih
Moderator: Mirko Zbačnik
V celoti oboje. V službo se mora pripeljati tako vam kot k drugemu delodajalcu. Malica pa je izplačana v celoti, če dela vsaj 4 h.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kako dobi plačano malico: ker je pri vsakem 4 ure, ne more dobiti 2x cele prehrane?!? Kaj pa regres za letni dopust - pri vsakem ima pravico do celega regresa, ampak ga ne more dobiti 2x izplačanega? Po moje je potreben kakšen dogovor med delodajalcema. Kar se tiče prevoza je jasno, saj gre za povračilo stroškov prevoza. Malicaš pa po štirih urah
Pri obračunu plače je po moje tako: treba je določiti glavnega delodajalca, in samo pri tem ima lahko celotno olajšavo za dohodnino, pri drugem delodajalcu mora biti brez olajšave in odvesti dohodnino po stopnji 25%.
Pri obračunu plače je po moje tako: treba je določiti glavnega delodajalca, in samo pri tem ima lahko celotno olajšavo za dohodnino, pri drugem delodajalcu mora biti brez olajšave in odvesti dohodnino po stopnji 25%.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
En je glavni delodajalec, izbereš ga na podlagi, kje imaš višjo bruto plačo, tam tudi uveljaviš splošno olajšavo. Drugi delodajalec pa ne obračuna nobene olajšave, tako da odvedeš akontacije dohodnine več. Glede prevoza je tako: Od doma do 1. službe =x km. Od prve službe in do druge služebe je y km. Torej je jasno glede plače in km. Malica pa po zakonu pripada, če delaš 4 ure ali več. Lp
Alijana
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Iz Baze znanja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko