službena kartica

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pavla
Novinec
Novinec

službena kartica

Odgovor Napisal/-a pavla »

Imam vprašanje kakšne priloge k obračunu stroškov so potrebne ,če zaposleni plača poslovno kosilo s službeno kartico.
Ali je slip,katerega podpiše dovolj, kjer so tudi navedeni potrebni podatki (naslov,št. DDV..)?Ali pa je potrebno zahtevati od uporabnikov kartic tudi račune na katerih je specifikacija in ali morajo ti računi tudi vsebovati popolne podatke.

Hvala za odgovor

Pavla
tinca
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Mi zahtevamo račune. Čeprav sem ravno včeraj pregledovala zadnji Iks v katerem piše, da je potrebno strošek dokazati ali z računom ali katerekoli listino, ki ima vse elemente. Iks 7/07 str. 41
pavla
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a pavla »

Ali zahtevate na računu tudi točne podatke, naslov, št DDV..?

Hvala

Pavla
tinca
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Kot sem že napisala. Mi zahtevamo račun z vsemi elementi.

Davčna št. izdajatelja seveda, davčna št. prejemnika pa ni potrebna.
cloud
Novinec
Novinec

kaj pa v tujini?

Odgovor Napisal/-a cloud »

Mene pa zanima kako je s tem plačevanjem s kartico v tujini? Normalno je, da lahko plačaš z Mastercard na Finskem recimo, kaj pa original račun, ki se glasi na firmo in davčno številko? Ali to tam lahko zahtevaš in to potem dobiš? Ali pa recimo, plačaš s kartico parking na Brniku na letališču, dobiš listek, ki pa se seveda ne glasi na firmo? Ali potem to lahko knjižiš kot račun ali ne?
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Za zaposlene, ki plačujejo z kartico mi zahtevamo original račun. Če je tujina seveda ne moremo zahtevati računa z vsemi elementi.

Parkirnina, cestnina itd. je tako priloga k potnemu nalogu, ne glede ali je bila plačana z kartico ali z gotovino. To tudi ne gre v knjigo za DDV.
cloud
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a cloud »

jaz konkretno imam račun za knjige kupljene v tujini, plačane s službenim eurocardom, račun ni naslovljen na firmo, ni VAT številke.Ne vem ali ga lahko upoštevam ali ne?
Gordana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a Gordana »

Kartica, službena ali privatna, je samo način plačila. Račun mora biti v vsakem primeru,
saj se le z njim dokazuje ali je strošek upravičen za podjetje. Res pa je, da včasih,
primer parkirnin, tudi za plačila z gotovino, ne dobimo pravilni račun, ampak taki računi,
so ponovadi priloge k potnim nalogom služenih potovanj. V primeru, ko imam bremenitev
po poslovni kartici, za katero nimam računa, za ta znesek bremenim uporabnika kartice,
kot zasebno uporabo in mu odštejem od plače. Dogaja se tudi, da se s poslovno kartico
plačujejo zasebne stvari, zato je nujno vztrajati na dostavi računa.
Gordana
Odgovori