IVD

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

IVD

Odgovor Napisal/-a matina »

Konec avgusta sem odprla računovodski servis v Mariboru. Včeraj me pa je poklicala ena gospa iz IVD Kranj. Imam dve vprašanji, lepo prosim za pomoč:

1. Gospa me je spraševala, če že imam urejeno dokumentacijo za varstvo pri delu. Pravi, da mora biti za pisarne urejen požarni načrt. Obstaja kako gradivo v zvezi s tem? Moraš imeti za pisarne še kaj drugega razen požarnega načrta?

2. Sprašujem se, od kod je dobila podatke, da sem odprla računovodski servis. Spomnim se, da smo o tem že govorili. Pobrskala sem nazaj, vendar ne najdem. Novoustanovljenim podjetjem in s.p.-jem nameravam poslati reklamo. Je razen v Uradnem listu še mogoče kje drugje dobiti te informacije?

lp
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a zoa »

Po mojem so dobili podatke na Ajpesu - Register poslovnih subjektov.
Je javnodostopen, s tem, ko ga naročite, lahko z raznimi vprašanji dobite določene podatke o podjetjih oziroma firmah, s.p., društvih.

zoa
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Imeti bi morali oceno varnosti, ki jo lahko naredi le za to pooblaščena oseba. LP!
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

tudi mene so našli ja in to 2 X...
Sem vprašala kje so me dobili odgovor pa jasno AJPES.

Mi imamo urejeno ja - požarni red, gasilne aparate, evakuacijski načrt, varstvo pri delu, oceno tveganja........ preglede prostorov in še in še papirjev
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Jaz imam drugačno izkušnjo. Ko sem poklicala na eno izmed firm ki opravlja varstvo pri delu in povprašala ali moram glede na to da imam popoldansko dejavnost imeti kakšno izjavo o tveganju itd. so mi odgovorili če nimate zaposlenih in imate samo popoldansko obrt ne rabite nič. Firma katero se poklicala je ena izmed večjih v SLO ki se ukvarja s to dejavnostjo. Jaz se potem smatrala da je to to in nehala brskati naprej. No pa vidim da bi bilo dobo če bi poklicala še koga.

Lidija
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Če nimate zaposlenih, potem ne potrebujete ocene varnosti in vsega,kar spada zdraven. LP!
matina
Računovodja
Računovodja

Rada bi verjela Heleni, pa nisem čisto ziher. GZS ne daje pisnih mnenj, se mi zdi, da bi bilo treba še to preštudirat.:sad:

lp
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Se strinjam s Heleno. Če ni zaposlenih to ni potrebno. Ni pa problem samo požarni načrt, želijo namreč tudi da imajo zaposleni opravljen izpit iz varstva pri delu. Pa jasno če ni zaposlenih tega ni, če pa so pa imajo morda že od prej narejen izpit?

lp

katrijn
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rina »

Izpit varstva pri delu za zaposlene je obvezen. Tudi če imajo "od prej" se izpiti obnavljajo, odvisno od delovnega mesta ter seveda tega kaj ste napisali v Oceni tveganja. Pri nas zaposleni v proizvodnji obnavljajo vsake 24 mesecev, komerciala vsake 36 mes. pisarniški delavci vsake 60 mesecev. Ker smo s.p. smo za to imeli že od prej navodila iz OZ; v Oceni tveganja so pa tudi napisali da nej bi tako bilo.
maja22tt
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a maja22tt »

Za vsako delovno mesto potrebujete oceno tveganje, ki jo običajno delajo varnostni inženirji. Probajte najt koga s popoldansko obrtjo, ker so bistveno cenejši. Lahko mi tudi pošljete privat sporočilo, pa vam koga svetujem.

Drugače zakonodaja pravi sledeče; delodajalci, ki imajo manj kot 10 zaposlenih in ocenjuje, da delovno mesto ne predstavlja tveganja, sami podajo to oceno. Obrazec je predpisan s starni države in ga lahko najdete na netu, mal je treba iskati. Tako si lahko naredite oceno sami. Pravtako lahko sami napišete požarni red in njegov izvleček obesite ali kupljeni izvleček kupite pri "eni trgovini blizu MB bolnice" probajte sami ugotovit, da ne bo reklame. Tako, da si lahko ti dve zadevi uredite sami. Predpisane ukrepe pa je seveda potrebno izvajati(gasilni aparat,zaščitna sredstva..bla bla)

Evakuacijski načrt mora pa biti izdelan pa s strani pooblaščene organizacije in je predviden za kompleksnejše prostore, nisem čist prepričana kateri so kriteriji.

upam, da sem kaj pomagala
matina
Računovodja
Računovodja

Zelo. Hvala.:D

lp
UROK
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a UROK »

Tudi jaz sem dobila enak odgovor, da ne potrebujem ocene tveganja, ker ne zaposlujen nikogar in imam dopolnilno dejavnost. Bi bila pa dobro, da si izdelam požarni red Maja22tt havla za pomoč, bom tudi jaz piskala na sletu...

Lep dan
Odgovori