DDV in tovorno vozilo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Zlatica
Začetnik
Začetnik

DDV in tovorno vozilo

Odgovor Napisal/-a Zlatica »

Mogoče malce nenavadno vprašanje pa vseeno vas prosim za vaše mnenje. Podjetje d.o.o., ki se ukvarja s storitveno dejavnostjo časopisna,
založniška,... je kupilo tovorno vozilo (kangoo). V dvomih sem glede priznavanja vstopnega DDV - ja (gorivo, servis, ostali stroški) za tovorno vozilo. Občasno, mogoče 10% od vseh km, ki jih opravijo s tovornim vozilom gre dejansko za prevoz tovora, ostalo pa so sestanki,...
Ali bi DDV priznavala v celoti ker je to tovorno vozilo,
ali bi ddv priznavala v sorazmernem deležu,
ali bi ddv priznavala samo ob dejanskem prevozu tovora? Kaj bi storili vi, ali imate kakšen podoben primer. Bega me pri tem primeru samo to, da ne gre za take vrste dejavnost, ki bi dejansko potrebovala tovorno vozilo. Vprašanje, kako bi na to gledal inšpektor? Ali pa mogoče preveč kompliciram?
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Kar se mojih izkušenj tiče, inšektorji pogledajo samo v prometno in če piše, da je tovorno, potem odbijanje DDVja pustijo, ne glede na ostale okoliščine.
Sicer pa tudi striktno po črki zakona, je tako... Ne vidim nobednega predpisa v ZDDV-1, ki bi to omejeval na način, ki ga vi opisujete...
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Mi imamo tudi vozilo Kangoo, v prometnem dovoljenju piše, da je tovorno vozilo, zato si ddv odbijamo.
LP :)
Odgovori