Izterjava

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
evelin123
Začetnik
Začetnik

Izterjava

Odgovor Napisal/-a evelin123 »

Pozdravljeni,

neka stranka nam dolguje znesek (pribljižno 550 €), dogovorjeno je bilo da nam bo odplačala po obrokih vendar se to ni zgodilo.
Zanima me kaj naj storimo v tem primeru, kako naj izterjamo ta dolg. Kako poteka postopek, da ji sodišče zamrzne račun.

Hvala za vaše odgovore.

Lp
Lp, Eva
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Mi v teh primerih vedno najprej preverimo v registru TRR , da podjetje nima blokiranega računa. V kolikor ga nima, podamo na sodišče predlog za izvršbo. Predlog lahko napište sami ( obrazec dobite v knjigarni), plačate sodne takse in ga vložite na sodišče, kjer ima dolžnik sedež.

Lp
marea
evelin123
Začetnik
Začetnik

Pozdravljeni

Odgovor Napisal/-a evelin123 »

najprej hvala za informacijo. V našem primeru gre to za fizično osebo, ali je potem postopek enak?

Lp, Eva
Lp, Eva
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Žal nismo še imeli primera za fizično osebo. Mislim, da je postopek enak. Morda pa se kdo oglasi, ki ima že tovrstne izkušnje. Sicer pa si lahko pogledate tudi v zakon o izvršbi in zavarovanju (ZIZ).

Lp
marea
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Enako je za fizično osebo, vendar morate vedeti številko osebnega računa ali pa kje je zaposlena, da ji z izvršbo blokirate OD oz. račun na banki. Obrazce dobite v založbi, če pa bi preverili moje prispevke, sama trenutno nimam časa, sem ta obrazec že dala na ta forum ter vam opisala podroben potek izvršbe oz. kako izpolnite obrazec.
Odgovori