LP
Prefakturiranje delovnih-zaŠčitnih oblek
Moderator: Mirko Zbačnik
Prefakturiranje delovnih-zaŠčitnih oblek
Moja dilema je sledeča: naročili smo delovne obleke za serviserje in monterje, na njih je tudi logotip našega podjetja. Polovico teh oblek pa bomo prodali našim podizvajalcem. Zanima me ali naj račun za dobavljene obleke knjižim v stroške, izdani račun pa v prihodke. Ali naj račun knjižim preko prehodnih kontov in nimam ne prihodkov ne stroškov - ker kot sem razumela, bomo obleke prodali naprej po isti ceni kot smo jih kupili.
LP
LP
Se pravi, na oblekah je vaš logotip. Tistih, katerih ne boste prodali, lahko knjižite v stroške, in sicer bi jaz knjižila na 417 strošek reprezentance in zapisala na račun, katerim poslovnim partnerjem smo jih podarili. Če bodo v uporabi za vaše zaposlene, je itak zaščitno sredstvo in normalno R4, 160 in 220. Samo pazite, da ni teh delovnih oblek (ki jih ne boste prodali) 20, zaposlenih pa imete 6 ljudi. Sicer predlagam zgornje. Za preostali znesek del. oblek, katere boste naprej prodali, pa bi si jaz odprla nov konto npr. 165-009 (tako si jaz vse tukaj gor zbiram kar prefakturiram našemu najemniku). Upam, da sem kaj pomagala. Tako to je moje mnenje. Lep dan želim, Alijana
Alijana