Prefakturiranje delovnih-zaŠčitnih oblek

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Prefakturiranje delovnih-zaŠčitnih oblek

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Moja dilema je sledeča: naročili smo delovne obleke za serviserje in monterje, na njih je tudi logotip našega podjetja. Polovico teh oblek pa bomo prodali našim podizvajalcem. Zanima me ali naj račun za dobavljene obleke knjižim v stroške, izdani račun pa v prihodke. Ali naj račun knjižim preko prehodnih kontov in nimam ne prihodkov ne stroškov - ker kot sem razumela, bomo obleke prodali naprej po isti ceni kot smo jih kupili.
LP :)
alijana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a alijana »

Se pravi, na oblekah je vaš logotip. Tistih, katerih ne boste prodali, lahko knjižite v stroške, in sicer bi jaz knjižila na 417 strošek reprezentance in zapisala na račun, katerim poslovnim partnerjem smo jih podarili. Če bodo v uporabi za vaše zaposlene, je itak zaščitno sredstvo in normalno R4, 160 in 220. Samo pazite, da ni teh delovnih oblek (ki jih ne boste prodali) 20, zaposlenih pa imete 6 ljudi. Sicer predlagam zgornje. Za preostali znesek del. oblek, katere boste naprej prodali, pa bi si jaz odprla nov konto npr. 165-009 (tako si jaz vse tukaj gor zbiram kar prefakturiram našemu najemniku). Upam, da sem kaj pomagala. Tako to je moje mnenje. Lep dan želim, Alijana
Alijana
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Hvala, Alijana, teh oblačil ne bomo podarili poslovnih partnerjem. Na delovnih-zaščitnih oblekah serviserjev in monterjev je logotip zato, da med delom delajo še raklamo za podjetje :) :)
Odgovori