Prihodki društva

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vesnadega
Nov član
Nov član

Prihodki društva

Odgovor Napisal/-a vesnadega »

Pozdravlejni,

mene pa zanima, koliko prometa lahko ustvari KUD (kulturno umetniško društvo), na leto, da se ne rabi vpisati v register davčnih zavezancev?

Hvala za vaš odgovor!

LP!
:)
Vesna
fiser
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fiser »

Ne sme presegat 25.000€ obdavčljivega prometa!
"Drag nasvet ni nujno dober, čeprav je plačljiv"
Alain
Novinec
Novinec

Zavezanec za DDV

Odgovor Napisal/-a Alain »

Mene pa zanima kateri je obdavčjivi promet in kateri ni?? :oops: Ali je društvo zavezanec za DDV če dobi npr. 30000,00 eur dotacije iz občinskega proračuna in opravlja dejavnosti ki je v javnem interesu(nepridobitna dejavnost) in 2000,00 EUR donacij, ter 1000 EUR sponzorskih sredstev????

Lp.
K-zeko
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Po moje to, kar navajate, ni obdavčljivi promet; to so dejavnosti za katere je bilo društvo verjetno ustanovljeno in tudi neprofitne.
Naše društvo ima cca. 40.000 € takšnih prihodkov in seveda nismo zavezanec za ddv.
Pri vas je po moje edini obdavčen prihodek tistih 1000 € sponzorskih sredstev, saj je to v bistvu opravljanje storitve; seveda obdavčeno je, osnova pa je zmanjšana za stroške povezane s tem.
Alain
Novinec
Novinec

Identifikacija za DDV

Odgovor Napisal/-a Alain »

Sedaj me pa zanima ali se moramo glede na zgoraj povedano, kot društvo prijaviti po 78. členu Zakona o DDV kot davčni zavezanec in predložiti zahtevek za izdajo identifikacijske številke.

Hvala za odgovor.
Lp. Alain
Odgovori