d.o.o. v mirovanje
Moderator: Mirko Zbačnik
d.o.o. v mirovanje
d.o.o. bi za kakšni 2 leti, zaradi odhoda v tujino, dali v mirovanje. Sploh ne vem ali je to sploh mogoče, če ima kdor koli kakršne koli izkušnje. Izognili bi se radi bančnim provizijam in izdelavam bilanc. Mimogrede, nismo pa zavezanci za DDV.
hvala
Mirovanje
Pozdravljeni!
Imam podoben problem. Odprla sem d.o.o. z gostinsko dejavnostjo. V bistvu je odpiranje še v postopku, trenutno je na sodišču. Gre pa za to, da z najemodajalcem nisva še podpisala pogodbe in mi je prekinil ustni dogovor. Kaj naj zdej?
Ali dam lahko podjejte v mirovanje dokler ne najdem drugega prostora?
Koliko časa je lahko podjetje v mirovanju ( če sploh)?
Ali se plačujejo kakšni davki med mirovanjem?
Hvala za odgovor.
Imam podoben problem. Odprla sem d.o.o. z gostinsko dejavnostjo. V bistvu je odpiranje še v postopku, trenutno je na sodišču. Gre pa za to, da z najemodajalcem nisva še podpisala pogodbe in mi je prekinil ustni dogovor. Kaj naj zdej?
Ali dam lahko podjejte v mirovanje dokler ne najdem drugega prostora?
Koliko časa je lahko podjetje v mirovanju ( če sploh)?
Ali se plačujejo kakšni davki med mirovanjem?
Hvala za odgovor.
Spoštovani, pojma "mirovanje" naša zakonodaja ne pozna več. V primeru, da niste v zmožnosti začasno opravljati svoje dejavnosti iz enih ali drugih razlogov, in ne želite podjetje zapreti, ste dolžni vsako leto oddajati letna poročila (bilance) oz. ravnati se v skladu z vso zakonodajo in predpisi. Vsem tem se izognete le, če d.o.o. zaprete, oz. izbris iz poslovnega registra! Problem je lahko tudi, če ste zaposleni v svoji firmi in ste dolžni plačevati prispevke in davke iz delov.razmerja ali poslovodne pogodbe. Torej , vse je potrebno pretehtati in ugotoviti, kaj je za vas najboljše.
Fact: - vaša družba je še v ustanavljanju in dokler ne prejmete sklepa sodišča, da ste vpisani v poslovni register Slovenije, niste dolžni plačati nikakršnih prispevkov ne davkov. Med tem časom si rešite problem najema gostinskega lokala, kako bi lahko nemoteno pričela z opravljanjem svoje dejavnosti! Upajte na boljše dni . LP-TITA
Fact: - vaša družba je še v ustanavljanju in dokler ne prejmete sklepa sodišča, da ste vpisani v poslovni register Slovenije, niste dolžni plačati nikakršnih prispevkov ne davkov. Med tem časom si rešite problem najema gostinskega lokala, kako bi lahko nemoteno pričela z opravljanjem svoje dejavnosti! Upajte na boljše dni . LP-TITA