Malce "trotl" vprašanje ...

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Malce "trotl" vprašanje ...

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

:szardi:
Kaj pomeni na obvestilu davčne uprave fizičnim osebam predznak "minus" pred vrednostjo?

Ne znamo si obrazložiti .... :oops:

Ne vem, zakaj ne napišejo bolj enostavno toliko ste dolžni, toliko imate preplačila. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
sirtaki
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sirtaki »

Jaz bi verjetno šla kar na izpostavo in prosila, naj izpišejo kartico. Potem bi lahko kaj ugotovila (ali pa jih vprašala, naj mi po kmečko razložijo). Je pa itak vse kar se z DURSa dobi, zelo zelo nerazumljivo napisano in po možnosti na enih 3 straneh.

Napisat pa ne morejo ali je preplačilo ali je dolg, ker ''program'' tega ne razume. Niso krivi delavčki na DURS, ampak programi, ki bi jih bilo treba malo poštimati, da bi dajali ven informacije, razumljive navadnim smrtnikom.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Na obvestilu je legenda; negativni znesek pomeni, da ima davčni zavezanec preplačilo

"Enostavno" pri davčni upravi ne gre......včeraj so me sosedje zasuli z vprašanji, kaj pomeni, da so podatki iz prejete zahteve nepravilni oz.kaj hoče durs povedati: ali so prejeli in je napačno ali niso prejeli.......in kaj je tisti www čisto spodaj...........
CLARISA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a CLARISA »

Predznak minus pred vrednostjo, pomeni, da imate preplačilo.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Hvala, tako nekako sem razumel, a nisem bil ravno prepričan. Ker je ena izmed izkazanih postavk tudi "davek na zrak" (stavbno zemljišče), ki je plačano v celoti, čeprav zapade drug obrok šele v septembru. Izpis stanja je bil 31. 8. Drugo je pa verjetno "zaknjiženo", ker gre za davek na nepremičnine, čigar ta oseba naj ne bi plačala. Pozanimali se bomo tudin na DURS-u.

Res imajo zastarelo programsko opremo in verjetno imajo njihovi vzdrževalci zelo, zelo oster vid 8) . Komaj sem razvidel iz njihove odločbe, koliko je znesek za stavbno zemljišče. Navadno si kar kopiram s povečavo.

Hvala za odgovore na "trotl" vprašanje - sicer pa vedno prepričujem forumaše, da neumnih vprašanj ni.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori