Za Piko:Jaz sem šla naredit spremembo šifre ravno zaradi tega.Pri neki firmi je potekala kontrola plačanih prispevkov za direktorja,ki je odhajal v pokoj in so ugotovili ,da je premalo plačanih prispevkov.Ker je bil prijavljen pod šifro 40 bi morali prispevke plačevati vsaj od najnižje pokojninske osnove,oni so jo pa včasih tudi od minimalne plače.
Se pravi,ne boste imeli oz.imel problema,če je imel plačo vsaj toliko
bruto,kot je vsakokratna najnižja pokojninska osnova.
Zavarovanje poslov.oseb
Moderator: Mirko Zbačnik
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal KAJ</i>
<br />Za Piko:Jaz sem šla naredit spremembo šifre ravno zaradi tega.Pri neki firmi je potekala kontrola plačanih prispevkov za direktorja,ki je odhajal v pokoj in so ugotovili ,da je premalo plačanih prispevkov.Ker je bil prijavljen pod šifro 40 bi morali prispevke plačevati vsaj od najnižje pokojninske osnove,oni so jo pa včasih tudi od minimalne plače.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Hvala, Kaj! Sem se tudi jaz že vmes pozanimala in dobila isti odgovor. Tukaj torej ni težav, ker je bil direktor plačan, kot pač direktorju po neki logiki pripada (vsekakor je to več, kot je najnižja pokojninska osnova).
<br />Za Piko:Jaz sem šla naredit spremembo šifre ravno zaradi tega.Pri neki firmi je potekala kontrola plačanih prispevkov za direktorja,ki je odhajal v pokoj in so ugotovili ,da je premalo plačanih prispevkov.Ker je bil prijavljen pod šifro 40 bi morali prispevke plačevati vsaj od najnižje pokojninske osnove,oni so jo pa včasih tudi od minimalne plače.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Hvala, Kaj! Sem se tudi jaz že vmes pozanimala in dobila isti odgovor. Tukaj torej ni težav, ker je bil direktor plačan, kot pač direktorju po neki logiki pripada (vsekakor je to več, kot je najnižja pokojninska osnova).
Uh,uh-zdaj ste me pa zbegali. Imam en bogi d.o.o.-lastnica d.o.o. je prijavljena (tako pravi-nisem videla obrazca M1/M2 po šifri 01), saj ji je računovodkinja dve leti obračunavala plačo. Potem se je zaposlila pri drugem podjetju, od decembra 2003 pa je na zavodu kot iskalka zaposlitve. Do danes nisva obračunali nobenih prispevkov. Kaj storiti sedaj? Obračunati prispevke za vse nazaj od najnižje pokojninske osnove, kaj pa potem neto plača, saj nima sredstev, da si jo izplača. Ne zastopim, na kakšen način plačuješ prispevke, če si plačo ne izplačaš? Lepo prosim za pojasnilo!
diana
diana
Da ne bom predolga in se preveč ponavljala. V MB so v treh (meni znanih) zavrnili stroške lastnikom-zaposlenim-prijavljenim na podlagi 40. Če je bilo še kaj druga narobe ne vem, jasno mi ni zakaj so zavrnili stroške dnevnic saj so ti priznani tudi samozaposlenim-s.p. Vem, da se bodo pritožili. V podjetju, od treh zaposlenih družabnikov, sta dva prijavljena na podlagi 01, en pa 40. Pobrala sem papirje in odrvela na ZZZS pa mi ga niso hoteli prijavit na 01, češ. Zakaj-bom zvedela naknadno. Sedaj sem pustila vse pri miru in čakam.
Lp!
Lp!