Pozdravljeni!
Nisem vedela, kam naj porinem to temo, zato se vnaprej opravičujem, če se je znašla na "napačnem oddelku"...
Zanima me, kolikšna je maksimalna vsota denarja, ki jo "prenese" blagajniški prejemek? Npr. za stranko (fizično osebo) opravljam neko storitev v vrednosti 2000 EUR. Po opravljenem delu mi stranka ne nakaže denarja na TRR, ampak mi "skešira". Ji lahko izdam potrdilo o prejemu denarja za 2000 EUR, ali mora biti znesek na enem potrdilu manjši oz. razdeljen na več potrdil? Blagajniški prejemek služi v tem primeru zgolj kot potrdilo med mano in stranko o prejemu/predaji denarja.
Lep pozdrav!
Blagajniški prejemek
Moderator: Mirko Zbačnik
Stranki, ki je fizična oseba oz. nima statusa podjetnika ( občan) izstavite račun za opravljeno storitev, na podlagi katerega uzpostavite terjatev do stranke, ki je dolžna plačati svojo obveznost bodisi z gotovino ali s pologom na bančnem okencu na vaš TRR. Glede plačila fizičnih oseb ( občanov) ni omejitve v znesku plačila storitev. Omejitev 420 EUR je vezana na plačilni promet med pravnimi osebami ( gosp.družbe, zavodi, društva, s.p., .. ). V kolikor vam je vaša stranka ( občan) poplačala storitev v gotovini, kot potrdilo o vplačilu oz. prejemu plačila v gotovini izdate blagajniški prejemek v znesku ki ste ga prejeli za plačilo vašega računa, original prejemka skupaj z računom izročite stranki, kopije v vaše računovodstvo oz. knjigovodstvo za knjiženje v poslovne knjige.
V kolikor ste v tem primeru gosp.družba ( d.o.o., d.n.o., ..) ste dolžni najkasneje naslednji delovni dan ta iztržek položiti na vaš TRR, v kolikor ste s.p. vam od 01.01.2007 tega ni potrebno storiti. Drugega potrdila o plačilu vam ni potrebno stranki izročati, ker zadošča blagajniški prejemek.
K večjem, še na računu napišete, da je račun plačan z gotovino, dne tega in tega, v znesku tem in tem, po blg.prej.št...., žig in podpis. LP - TITA!
V kolikor ste v tem primeru gosp.družba ( d.o.o., d.n.o., ..) ste dolžni najkasneje naslednji delovni dan ta iztržek položiti na vaš TRR, v kolikor ste s.p. vam od 01.01.2007 tega ni potrebno storiti. Drugega potrdila o plačilu vam ni potrebno stranki izročati, ker zadošča blagajniški prejemek.
K večjem, še na računu napišete, da je račun plačan z gotovino, dne tega in tega, v znesku tem in tem, po blg.prej.št...., žig in podpis. LP - TITA!